Vés al contingut
1

L'alcalde de Pineda assegura que es treballa per aconseguir celebrar l'Arts d'Estiu 2023 «buscant l'equilibri»

 

 

L'alcalde ha dit al darrer ple municipal celebrat ahir al vespre, que «estan treballant perquè el festival es pugui fer a Pineda» i ha dit que «es busquen solucions per afavorir totes les parts». Segons ha respost a una pregunta de Junts al ple d'ahir, «s'han hagut de moure coses per buscar equilibris» i properament es podran compartir detalls. Xavier Amor ha dit que «no tot ho pot arreglar la política però es treballarà per aconseguir-ho». Ha dit que «la finalitat és aconseguir el permís de costes per celebrar el festival» malgrat que caldrà fer canvis, sobretot pel que fa als horaris.

Al darrer ple, Junts per Pineda ha preguntat per la situació que s'ha creat arran d'Arts d'Estiu. Ha fet un relat dels fets durant el 2022 i de les queixes que ha rebut el Sindic de Greuges per sorolls i també ha fet esment de l'ordenança de soroll i vibracions de Pineda, aprovada pel ple. També ha recordat les mobilitzacions dels veïns de Bellamar per les queixes dels sorolls. Ha dit que «ara tot ha esclatat» i ha lamentat que «s'hagi dit que algunes queixes son malintencionades per alguns partits». Noemí Llorens ha afegit que les «consideren inventades i amb clara intenció de fer mal a Junts», que han rebut amenaces i un assetjament «fins i tot personal i per xarxes socials».

Noemí Llorens ha afegit que «son coneixedors de la reunió amb els veïns i l'equip de govern» i ha dit que «l'únic responsable, si finalment no es celebra l'Arts d'Estiu a Pineda, és l'equip de govern». També han afegit que «volen que es calmin els ànims i mai no han faltat el respectes a la institució ni als càrrecs polítics». Davant de tot això, han dit que sempre han volgut que es celebri el festival, però complint amb la normativa del propi ajuntament i amb respecte vers els veïns.

 

Just abans del ple, un grup de persones s'han aplegat davant de l'Ajuntament per demanar la protecció de la música a Pineda, pensant en activitats com ara les Barraques de Festa Major o bé l'Arts d'Estiu, entre altres.


 

Xavier Amor: «Són hores decisives per Arts d'Estiu i demano calma a la ciutadania»

L'alcalde, Xavier Amor, va demanar divendres «calma a la ciutadania». Ha explicat que cal garantir el dret a la cultura i als festivals, però també entenen que s'ha de garantir el dret al descans. Ha dit que, de la documentació que demanava la Generalitat «és cert que faltava un últim estudi de sonometria que nosaltres, des de l'Ajuntament, reclamàvem a la organització, i que no va estar acabat fins ahir, que vam poder compartir-ho amb la Generalitat». Ha dit que s'entén que si es presentava «un recurs d'alçada, podria tirar endavant el festival». Això sí, s'havien de fer alguns canvis.

Ja va advertir que la proposa acordada des de l'organització perquè s'autoritzi Arts d'Estiu passa per revisar horaris. «Abans de l'entrada del concert es podrà sopar o prendre alguna cosa, però un cop celebrat el concert, el Village no podrà quedar obert ni haver música com l'any passat», segons va dir l'alcalde la setmana passada.


 

Pel que fa a les manifestacions i protestes, Xavier Amor ha demanat «sentit comú, que no hagi 'escratges', demana civisme i responsabilitat per intentar solucionar aquesta situació».