Vés al contingut
1

La Ministra Raquel Sánchez explica a Pineda el projecte de pacificació de l’N-II al Maresme

La ministra Raquel Sánchez va donar a conèixer ahir, en un acte al Centre Innova de Pineda, el protocol entre els governs d’Espanya i Catalunya per a la pacificació de l’N-II i la millora de les connexions amb la C-32. Per la seva part, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, presenta també les millores de mobilitat al Masnou.

El nou protocol destina 384 milions d’euros al projecte dels pressupostos de l’ Estat, amb l’adjudicació de 49 milions dels fons europeus Next Generation. Això desencalla un projecte bloquejat des del 2020 a la comarca i que va tenir el primer pas el 2009 amb la cessió per part de l’ Estat a la Generalitat de la titularitat de la carretera, amb la intenció de convertir-la en un carrer urbà. Així ho va explicar ahir, en declaracions a Ràdio Pineda i diversos mitjans presents a l'acte al centre Innova

 

Escolta AQUÍ les declaracions de Raquel Sánchez i Xavier Amor

 

Segons va remarcar la ministra de Mobilitat, Raquel Sánchez, el protocol firmat mostra el compromís real del Govern de l'Estat amb l’execució del projecte. Va dir que «és un projecte que ha de beneficiar al conjunt del territori del Maresme, per treure circulació de la carretera que travessa els pobles i traslladar aquest trànsit a l'autopista». La ministra va deixar clar que primer cal concretar els convenis i «fer bé tot el procés administratiu». També va afirmar que «no es tracta de fer un xec en blanc perquè el Govern d’ERC pugui fer el que vulgui».

2
La sala d'actes del Centre Innova es va omplir per escoltar la ministra

 

Feia tres anys que el projecte de Pacte de Mobilitat Sostenible del Maresme estava paralitzat. Els treballs començaran pel Baix Maresme, i de forma progressiva s'aniran desenvolupant, a tota la comarca. El finançament és a càrrec de l'Estat, a mesura que es vagi desenvolupant i la Generalitat vagi justificant la despesa, segons ha aclarit la Ministra Raquel Sánchez.

 

Xavier Amor va agrair el suport de l'Estat i va dir que cal escoltar el territori. Va destacar la feina feta amb la ministra, i va demanar que tiri endavant, també per part de la Generalitat. Amb el nou finançament de l'Estat, el Govern executarà nous accessos a l’autopista i pacificarà l’N-II. Per pacificar el trànsit a la N-II, s'aposta per la reducció de carrils, la creació d’un carril bici i la construcció de diverses rotondes en punts de l’ Alt Maresme –des d’Arenys de Mar fins a Malgrat de Mar–. Les actuacions per millorar les connexions de l’N-II fins a l’autopista passen per construir set nous accessos i ampliar-ne dos més. Entre aquests, l’accés sud de Calella, i l’accés des de Pineda de Mar direcció Barcelona, pendents de projecte.

 

1
Xavier Amor i Alicia Romero, rebent a la Ministra Sánchez a les portes del Centre Innova