Vés al contingut
1

El professorat dels centres educatius de Pineda i l'Alt Maresme comencen a rebre la vacuna

Vacunació d'AstraZeneca.Foto: Dep. de Salut

 

El professorat i la resta de personal dels centres educatius de Pineda i l'Alt Maresme han començat a rebre la primera dosi de la vacuna. Segons han confirmat des dels centres a Ràdio Pineda, el personal dels centres educatius (llars d'infants, escoles i instituts) ja han començat a rebre l'SMS de Salut i durant la setmana ja s'han fet vacunacions. També els agents de la Policia Local de Pineda i Mossos, tots fins als 55 anys amb la vacuna d'AstraZeneca. Reben un SMS i poden apuntar-se a un web, escollint centre de vacunació per rebre la primera punxada de la vacuna d'AstraZeneca. Ho ha explicat a Ràdio Pineda l'adjunta del'ABS PIneda, la infermera Mar Masvidal.

 

Des de les escoles han explicat a Ràdio Pineda que s'estan apuntant als centres de vacunació de Blanes i de Mataró, i que amb la cita concertada tot és molt ràpid. Des de l'Escola Aloc, per exemple, ja són una bona part del col·lectiu que estan vacunats. La directora, Neus Basart, ha explicat que "alguns mestres han tingut símptomes l'endemà i no han pogut treballar: molt mal de cap, tremolors, fred, malestar general i/o febre. Però en 24/48 hores passen els efectes".

 

1
La directora de l'Escola Aloc al centre de vacunació.

 

També a l'Institut Joan Coromines ja hi ha força mestres vacunats. La directora, Elisabeth Andreu, ha explicat a Ràdio Pineda que als centres els genera "algun inconvenient ja que alguns tenen hora en horari lectiu o algun/a professor/a que ha tingut una reacció lleu", però "tot està funcionant de manera àgil: demanem hora i quan arribem al lloc que hem escollit és un moment".


 

En total, amb la vacuna d'AstraZeneca, es vacunaran 125.000 treballadors de centres educatius - públics, privats i concertats. La resta de treballadors, els de més de 55 anys, ho faran, segons Salut "amb ana altra vacuna" quan s'acabin de vacunar els col·lectius prioritzats que s'estan fent ara mateix. Aquest col·lectiu s'afegeix a d'altres de personal essencial que ja l'estan rebent. I també als més grans de 80 anys, persones grans depenents i depenents de grau 1 i 2 que van a centres de Dia.

Els col·lectius a vacunar els marca el Departament de Salut per a tot el territori, en funció de la disponibilitat de les vacunes que van arribant i de les edats adequades a cada vacuna.