Vés al contingut
1

La Guàrdia Civil desmantella una banda de traficants que operava al l'Alt Maresme i la Selva

Un dels escorcolls de la Guàrdia Civil. Foto: Oficina Premsa GC

 

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. Els agents han detingut 20 persones i han comissat diversos tipus de substàncies estupefaents en diversos municipis, entre ells, a Pineda, on han comptat amb la col.laboració de la Policia Local per l'operació.

L'operació Hardbargain es va explotar el 30 de juliol i va acabar amb la detenció de 20 persones i l'escorcoll de 22 immobles. L'operació però ha durat nou mesos i l'ha liderat l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Girona. El cos policial ha comptat des de l'inici de la investigació amb la col·laboració de les Policies Locals de Vidreres, Pineda de Mar i Granollers (Barcelona), en la seva lluita contra el tràfic de substàncies estupefaents. El cas ha estat dirigit pel titular del jutjat d'Instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners.

 

La investigació

La investigació va començar el setembre de 2019 arran d'unes informacions que apuntaven a l'existència d'un grup de persones de nacionalitat espanyola que estarien subministrant diferents substàncies estupefaents a consumidors de zones de la costa, aprofitant l'afluència massiva de visitants. Fruit de la investigació els agents van constatar que hi havia una persona a Vidreres que atenia la demanda d'un grup de consumidors de cocaïna i que periòdicament es proveïa d'aquesta substància realitzant contactes amb un distribuïdor de la zona que, alhora, es proveïa d'un ciutadà marroquí resident a Sant Cebrià de Vallalta . Amb això, els agents van descobrir tot un entramat organitzat que proveïa de droga a altres camells i consumidors de la zona de la costa, a l'Alt Maresme i la Selva Marítima.

 

Durant el confinament per la COVID-19 el grup va patir una caiguda en les vendes. Després del confinament i l'arribada dels primers visitants els membres de l'organització van reprendre la seva activitat de forma molt destacada, abastant les localitats de Lloret, Blanes, Sta. Susanna, Pineda de Mar i Calella.

 

1
Foto: Oficina Premsa GC

 

El líder del grup traficava en el seu bar

Aquest grup de persones estava liderat per un espanyol d'origen marroquí assentat a Granollers que regentava un bar, des d'on es distribuïen diversos tipus de drogues, principalment cocaïna. Arribava a vendre dos quilos setmanals d'aquesta substància. També atenia demanda d'haixix i marihuana i comptava amb una àmplia xarxa de persones que el proveïen.

 

Fruit de la investigació els agents van constatar que hi havia una persona a Vidreres que atenia la demanda d'un grup de consumidors de cocaïna i que periòdicament es proveïa d'aquesta substància realitzant contactes amb un distribuïdor de la zona que, alhora, es proveïa d'un ciutadà marroquí resident a Sant Cebrià de Vallalta (Barcelona). Amb això, els agents van descobrir tot un entramat organitzat que proveïa de droga a altres camells i consumidors de la zona de la costa catalana del Sud de Girona i nord de Barcelona.


 

En l'operatiu van participar més de 400 efectius policials, entre agents de la Guàrdia Civil i de les policies locals. En aquests registres, els agents vam comptar amb de gossos detectors d'estupefaents i divises, pertanyents a les Unitats Canines de la Guàrdia Civil, Policia Local de Vidreres, Granollers i Pineda de Mar (Barcelona). La Guàrdia Civil destaca el paper de les policies locals, ja que la vigilància durant l'Estat d'Alarma per part del seu cos policial era més dificultós a l'hora de ser detectat. En canvi, les policies locals asseguren que la seva presència a la via pública estava justificada i no aixecava sospites sobre els investigats.


 

Durant el transcurs de l'operació s'han desenvolupat nombroses confiscacions. En tota 1,86 quilos de cocaïna, 2,26 quilos d'haixix, 2,1 quilos de cabdells de marihuana, 879 grams de cafeïna que s'utilitza pel tall de droga, 12,5 grams de "cristall" i 256 pastilles d'èxtasi.

També s'han intervingut 72.700 euros en metàl·lic, set balances de precisió, un revòlver, una màquina de comptar diners i també han comissat nou vehicle.