Vés al contingut
1

Sílvia Biosca serà la nova alcaldessa de Pineda

 

Foto: Ràdio Pineda i Ajuntament de Pineda

 

Escolta la RODA DE PREMSA

 

Escolta l'entrevista a SÍLVIA BIOSCA

 

Escolta l'entrevista a XAVIER AMOR


 

Sílvia Biosca serà la nova alcaldessa de Pineda

Serà la primera alcaldessa de la història de Pineda i és la candidata que proposa Xavier Amor i el PSC per governar Pineda. Actualment, Sílvia Biosca és 1a. Tinent d'Alcalde, regidora de Presidència i Recursos Humans. Fins ara també ha estat la portaveu del PSC a l'Ajuntament.

La decisió de proposar a Sílvia Biosca com a alcaldessa ha estat ratificada per unanimitat de tot el govern local i també de l'assemblea Local del PSC.


 

Aquest matí s’ha fet la roda de premsa a la sala de plens de l’Ajuntament on Xavier Amor ha explicat els motius de l’anunci de la seva renúncia a l’alcaldia de Pineda per incorporar-se com a nou Secretari de Governs Locals i de relacions amb l’Aran del Govern de Salvador Illa. Acompanyat de tots els portaveus municipals del govern, alguns regidors i regidores de l’Ajuntament, ex-regidors i els mitjans de comunicació.


 

Amor ha agraït al President Illa i al Conseller Dalmau per la confiança cap a ell. Ha dit que «es deixarà la pell per estar al costat dels Ajuntaments». Està «content d’assumir aquest repte que és una gran responsabilitat i es demostra que la Generalitat posa al centre els ajuntaments i per ell, és un honor formar part del govern de Catalunya».

Ha agraït als «veïns i veïnes de Pineda i a les entitats per les mostres i missatges d’afecte que ha rebut» i ha dit que se sent estimat. També ha fet un agraïment als treballadors de l’Ajuntament per la feina i fer «possible que els polítics puguin fer realitat els projectes» així com als regidors i regidores. Ha dit que «he tingut sort de ser un alcalde amb oposicions compromeses del municipi» i també ha fet esment de la seva família. Justament, avui s'ha fet una Junta de Portaveus on els hi ha dit personalment i els ha agraït la feina que han fet. Diu que viurà «la seva última Festa Major com alcalde».

Xavier Amor ha explicat que no ha estat fàcil ser alcalde durant aquests 17 anys on hi han hagut crisis com el temporal Glòria o la pandèmia.

 

1


 

Xavier Amor ha tingut paraules per Sílvia Biosca

Ha dit que està molt preparada per assumir el càrrec, ha estat regidora des del 2015 i els últims anys portant la presidència de l’alcaldia i la coordinació del govern. Ha dit que «no és un simple relleu, sinó estem proposant el relleu per ser la primera alcaldessa de la història de Pineda».

També ha destacat la «capacitat de treball i la seva fermesa» i ha dit que ara s'obre un nou cicle i un nou estil de fer i està convençut que «el millor està per venir» amb la Sílvia Biosca.


 

Sílvia Biosca: «Serà un honor ser la primera alcaldessa de Pineda; posaré els ciutadans al centre de la política»

Ha dit que amb Xavier Amor ha compartit la política amb ell amb un gran objectiu que s’ha assolit amb escreix «posar el ciutadà de Pineda en el centre de la política». Agafa el repte «amb ganes i il·lusió, responsabilitat molt gran i pensa que ha d’estar a l’alçada». Ha agraït a tothom les mostres d’estima, a nivell intern de partit, com l’agrupació i ha dit que davant la petició que li han fet, «no podia dir que no».

Ha afegit que «agafa el relleu amb algunes pors, perquè una cosa és estar al costat de l’alcalde i l’altre és estar al capdavant». Ha afegit que «Amor ha creat estil, però jo no soc Xavier Amor, sóc la Sílvia Biosca, sóc diferent i espero estar a l’alçada dels reptes que té Pineda que es presenten a partir d’ara».

Biosca explica que és un honor ser la primera alcaldessa de Pineda. «La política ha de reflectir la igualtat i espera que el nivell d’exigència com a nova alcaldessa de Pineda sigui el mateix d’un regidor/a, siguis home o dona».


La roda de premsa ha acabat amb preguntes dels periodistes.


 

 

El calendari que arriba

El nomenament d'Amor com a Secretari de Governs Locals es farà dimarts que ve, quan ho faci el govern de Catalunya. El ple de renuncia serà el dia 2 de setembre a les 5 de la tarda a l'Auditori de Pineda i uns dies més tard es celebrarà el ple per fer la votació de la nova alcaldessa.


 

Ara pujarà un nou regidor/a del PSC al Ple «encara amb el seu nom per concretar» ja que s'està parlant amb ells. També hi haurà canvis organitzatius. El ple de constitució del nou Ajuntament serà molt igual al ple que es va fer durant el mes de juny, passades les Eleccions Municipals.

 

1


 

1

 

 

Q

 

 

1

 

 

1

 

 

Sílvia Biosca Estopà

És nascuda el 1977 i llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració i té una diplomatura de Postgrau en Comunicació i Estratègia Política entre altres. Ha estat regidora en el període 2015-2019 i també el mandat 2019-2023 i actualment continua com a regidora i Primera Tinent d'Alcalde.

És funcionària de carrera i ha treballat en diverses administracions. Amb la seva família, són propietaris d'una empresa de restauració a Pineda.


 

 


 

1

Última Junta de Portaveus de l’alcalde Xavier Amor