Vés al contingut
1

El Sindicat d'Estudiants ha convocat una vaga estudiantil per reclamar les noves PAU

 

Foto: Element5 Digital

 

El Sindicat d'Estudiants ha convocat una vaga estudiantil pel proper divendres 18 si les noves Proves d'Accés a la Universitat no es publiquen abans d'avui.

Al seu comunicat, amb quatre punts clau, han exigit un «pla de rescat urgent» a l'educació pública:

1. Educació 100% pública amb una inversió del 7% del PIB. Baixada dràstica de les ràtios a 15 alumnes per aula. Posada en marxa immediata d'un pla de construcció i renovació de centres públics.

2. Creació de 200.000 places a l'FP pública i gratuïtes. Supressió de les matrícules. Incorporació a la xarxa pública de tots els centres d'FP privats. Pràctiques en empreses remunerades.

3. Creació de milers de places públiques, eliminació de les taxes i ampliació dràstica del pla de beques. Supressió definitiva de les PAU.

4. Pla d'atenció integral psicològica i pedagògica en tots els centres d'estudi públics per a protegir la salut mental del jovent davant la pandèmia de les malalties mentals.

Han demanat al Ministeri d'Educació i a la seva ministra, Pilar Alegría, que deixin de «menystenir-los», ja que porten «un mes de silenci, d'incertesa, d'estrès i ansietat davant la prova que determina l'accés a la universitat».