Vés al contingut
1

Més de 600 representants i professionals del món local debatran sobre l’impacte de l’acció municipal en la salut de la població

Foto: Salut Món Local

 

Conferències, taules rodones i tallers al voltant de la Salut en totes les polítiques, Integració social i sanitària, Salut planetària i món local, Envelliment i salut, Salut pública i municipis, i Competències municipals i governança en salut i atenció social. És el 1r Congrés de Salut i Món Local que es farà els dies 30 de setembre i 1 d’octubre al Museu de la Ciència (CosmoCaixa).

La celebració del Congrés és un primer pas en el compromís de diputacions i entitats municipalistes de treballar conjuntament per a la millora de la salut i el benestar de la ciutadania. Hi participaran més de 600 alcaldes, regidors i altres representants i professionals del món local, per debatre entorn del paper dels municipis en la millora de la salut i el benestar de la població, compartint coneixement i bones pràctiques, i fomentant les polítiques de prevenció i promoció de la salut en l’àmbit local. Es calcula que al voltant del 80% dels determinants de la salut estan fora del sistema sanitari i tenen a veure amb els hàbits de vida, la xarxa social i comunitària de la persona, així com amb les condicions socioeconòmiques, culturals i mediambientals.

El 1r Congrés de Salut i Món Local és fruit de l’acord de col·laboració entre el Consorci de Salut i Social de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

 

1