Vés al contingut
1

Un robatori de coure afecta el servei de Rodalies: la R1 afectada

Fotos: Ràdio Pineda

 

Un robatori de coure aquesta matinada a les instal·lacions de Montcada Bifurcació ha provocat una sobretensió i afecta de forma generalitzada el servei de Rodalies a Catalunya.

Aquesta tarda ja circulen trens entre Maçanet i Badalona. En aquesta ciutat, els viatgers són encaminats al Metro. Es tracta d'una incidència d'abast general. Barcelona està sense trens i hi ha talls a la resta de les principals línies de Rodalies. La R3 està totalment sense servei i hi ha servei alternatiu a l'R7 i l'R8.

 

Actualització 18.00h. ADIF:

o R1: Circulació entre Maçanet i Badalona. Viatgers encaminats a Metro a Badalona.

o R2 sud: Recorregut habitual

o R2 nord: Se circula entre Montcada i Reixac i Maçanet/Portbou

o R3: sense servei

o R4 nord: Se circula entre Manresa i Cerdanyola, y entre Cerdanyola i Fabra i Puig establert PAT per Rodalies en bus. Desde Fabra i Puig transport públic alternatiu.

 

Ràdio Pineda hem recollit testimonis de persones que s'han de desplaçar a Barcelona per votar o a la inversa, per venir a Pineda. Reclamen que hi hagi autobusos o mitjans alternatius. A l'estació, dos usuaris, l'Ignasi i l'Esther, han dit als micròfons de Ràdio Pineda que "no esperem res de RENFE, és igual qui la gestioni", i també que els han explicat que passaria "un bus cap a  Arenys de Mar on podien agafar el tren fins Badalona, i després metro fins Barcelona. Però a la 1 del migdia no havia passat"


 

Renfe recomana l’ús d’altres mitjans de transport. Molts trens no arriben ni surten de Barcelona.

Des de les 4 de la matinada s’han produït diversos incendis en el cablejat del sistema de senyalització. Adif destaca la "gravetat, dispersió i abast dels danys provocats". Totes les estacions metropolitanes estan tancades.

L'afectació és important i molts trens, també els Regionals, s'han demorat o directament no poden circular.


 

Tècnics d’Adif treballen per resoldre la incidència però per ara no hi ha previsió de normalització del servei. També s'han tancat algunes línies de metro per seguretat.

 

1

1