Vés al contingut
1

Comença el Pla Estratègic de Desenvolupament Local de Pineda

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a Xavier Amor

 


 

Empresaris de Pineda conjuntament amb l'Ajuntament de Pineda i també els sindicats, i la PIMEC, la Cambra de Comerç i altres, s'han sumat a un projecte per potenciar l'economia local. El pla es farà durant 8 mesos i marcarà les línies per millorar el teixit empresarial, comercial i turístic. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor ha dit que «les dades d'ocupació en general són bones i cal afavorir encara més l'estratègia per millorar».

 

1

 

1

Ha explicat que «cal saber les mancances que té per millorar el treball que és un pilar bàsic». Ha afegit que «la formació dels treballadors és molt important, així com agilitzar la tramitació per ajudar a fer inversions». També ha anunciat que «aviat es podran començar a desenvolupar nous espais per al polígon industrial de Pineda».

 

1

 

1
 

L'alcalde ha dit que «el sector turístic té confiança en una bona temporada tot i que hi ha preocupació per una situació de sequera històrica que condiciona molts aspectes». També ha dit que «ha de ser una oportunitat per fer possible un canvi en molts sentits i pensar que caldrà fer les coses diferents». També ha dit que «l'Ajuntament ja està fent canvis en molts sentits i les dades de despesa d'aigua a Pineda es mantenen per sota del llindar màxim de consum». Ha demanat que la gent tingui cura per no haver de patir restriccions en un futur.

 


 

Què diu el pla?

El Pla estratègic de Desenvolupament Local i Ocupació de Pineda ha reunit una cinquantena de persones, que van participar d’una jornada presentada per l’alcalde, Xavier Amor, i la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Carmen Montoya.

Promogut arrel de la subvenció aconseguida del Servei d’Ocupació de Catalunya, i que comptarà amb l’assessorament extern de l’empresa de consultoria estratègica, Molins de Q. «Una gran oportunitat per marcar línies estratègiques del futur del nostre municipi i fer-ho directament amb les pinedenques i pinedencs que en vulguin ser partícips», manifestava l’alcalde.


 

Projectes concrets i consensuats

Durant la jornada es va remarcar la transversalitat del projecte, amb persones convidades des de diferents àmbits. Hi van assistir membres del món turístic, ocupacional, industrial, educatiu, comercial, cultural, restaurador o de noves tecnologies; així com de polítics i tècnics d’administracions properes. La participació dels diferents sectors productius locals juntament i de la ciutadania ha de permetre establir projectes concrets per posar en marxa a curt i mig termini, amb un consens que en faciliti la seva implementació i seguiment.

 

A l'acte hi havia també la resta de portaveus polítics de l'Ajuntament de Pineda i regidors del govern municipal.