Vés al contingut
1

Magdalena Pérez fa 100 anys i la Generalitat li entrega la Medalla Centenària

 

Escolta aquí l'entrevista a Montse Martínez, Ana Pérez i Enric Creus

 

Magdalena Pérez viu a la residència Els Arcs i ha rebut un homenatge i una festa d'aniversari amb els residents, els responsables del centre i també de tota la seva família. La Generalitat fa entrega del guardó amb la finalitat de fer un homenatge a la gent gran amb un present que és 'l'arbre de la vida» on hi posa gravat el seu nom i l'any de celebració del seu centenari. Cada cop hi ha més persones centenàries a Catalunya, el 2013 es van entregat 350 medalles mentre que enguany se n'entregaran més de 700.


 

Montse Martínez del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha dit que «el govern català fa un reconeixement a les persones que fan 100 anys per la seva vivència i que ha ajudat al país a créixer». També ha explicat que «la família ho agraeix molt". També ha dit que enguany s'han entregat més de 700 medalles a persones han celebrat 100 anys, i «per Catalunya és un repte assumir que cada cop hi ha més gent gran i per tant, caldran més recursos i una atenció més centrada en les persones»

 

Magdalena Pérez viu a la Residència Els Arcs de Pineda i el seu responsable, Enric Creus, ha dit que «son actes que es viuen amb il.lusió i ara al centre hi ha una persona centenària, una que té 102 anys i dues persones més que ara mateix tenen 104 anys». Enric Creus ha dit que «el gran repte que té el país, però especialment Pineda, és que la Generalitat pugui dotar de més places públiques les residències de gent gran».

 

La regidora d'Igualtat, Inclusió i Cohesió Social, Ana Pérez, ha dit que «des de l'Ajuntament es lluita per aconseguir disposar de més places públiques i s'està a l'espera de saber quantes places públiques noves podrà tenir Pineda».

 

La regidora també s'ha mostrat molt agraïda de l'acte que s'ha fet per Magdalena Pérez i ha dit que «és un honor per ella ser a l'acte i l'agraïment per la seva família». L'acte també ha comptat amb l'assistència de la regidora de Serveis Socials i Habitatge, Marta Martín i ha aplegat la família de la dona centenària, s'ha fet l'entrega de la medalla de la Generalitat i s'ha pogut menjar pastís en una festa que ha aplegat els avis i àvies de la residència.

 

1
La seva família també ha participat de l'acte celebrat aquest dimecres.