Vés al contingut
1

L'atur de Pineda se situa al 12,08% i ha baixat 10 punts en un any

 

 

Ara hi ha 1500 persones a l'atur a Pineda. El Maresme registra un descens de l’atur de l’1,76% el mes de maig. Tal com mostra el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, al Maresme hi ha 20.487 persones aturades. És una xifra important, però inferior a la de mesos i anys anteriors. En termes intermensuals, la desocupació a la comarca ha baixat un 1,76% i un 5,12% en comparació al mes de maig de 2022.


 

Aquests percentatges mostren la tendència general al Maresme, però -com és habitual- el comportament local marca diferències. Així, en relació al mes d’abril, la xifra de persones aturades ha repuntat en 7 municipis: Cabrils, Òrrius, Palafolls, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Mar. I també ha augmentat interanualment la desocupació en 7 dels 30 municipis de la comarca: Arenys de Munt, Cabrils, Caldes d’Estrac, el Masnou, Sant Pol de Mar, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Les dades del mes de maig situen la taxa d’atur maresmenca en el 9,29%, escurçant distàncies amb la provincial (9,00%) i la catalana (8,72%). En els extrems es troben Alella, Cabrera de Mar i Tiana amb taxes d’atur inferiors al 5% i Pineda, Tordera, Mataró i Calella que superen el 10%.