Vés al contingut
1

El Todacitan, el nou medicament per a deixar de fumar

 

Foto. Unsplash

 

Ara que tot just hem commemorat la Setmana sense fum a tot Catalunya, es posa de manifest el nou medicament que està finançat per la Seguretat Social i que permet deixar de fumar en 24 dies. Des de que es va aprovar el medicament i la prescripció es va esgotar a les farmàcies i ara ja torna a haver-hi estoc. Mentre no el finançava la Seguretat Social, el Todacitan costava uns 200 euros a la farmàcia, un preu que ara és un 41% menys si te'l recepta el metge de la sanitat pública. El protocol per obtenir la recepta demana haver intentat deixar el tabac almenys una vegada l'últim any i formar part d'un grup de suport individual o grupal de deshabituació del tabac.

El metge Santiago Macip i també regidor de Salut en funcions, ha explicat que està fet a base d'una planta i només es pot obtenir amb recepta.

 

En molts casos aquest fàrmac permet deixar de fumar de manera progressiva la nicotina perquè contraresta la síndrome d'abstinència. El seu principal actiu és la citisina, una substància d'origen vegetal que redueix l'ansietat.

 

Segons els estudis, el Todacitan triplica les possibilitats d'èxit per deixar de fumar després del tractament. Podeu consultar al vostre metge de capçalera sobre l'ús d'aquest medicament.