Vés al contingut
1

Nou pla de Salut contra les llistes d'espera a la Sanitat Pública

Salut anuncia una inversió de 110 milions per reduir l'espera per a les operacions, proves i visites a l'especialista. També per fer que el 70% dels pacients tingui cita al CAP en 5 dies.

Les llistes d'espera són una de les principals preocupacions de la sanitat catalana, per l'infrafinançament del sistema de salut, les retallades de fa una dècada i ara s'hi ha afegit l'impacte de la covid-19. El mateix conseller Balcells va afirmar el novembre passat al Parlament que les llistes d'espera per a proves diagnòstiques i visites a l'especialista són "inacceptables" en algunes parts del territori. També veia "insostenible" l'accessibilitat presencial a l'atenció primària.

Ara, amb aquest nou pla, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha considerat de "realista i ambiciós" el pla i ha afirmat que els usuaris han de notar un canvi "en qüestió de sis mesos".

 

Segons ha dit, les mesures anunciades equivalen a la contractació de 300 metges i 100 infermers. L'anunci arriba poques setmanes després de l'acord que va posar fi a les vagues dels metges. El conjunt de l'Alt Maresme i la Selva pateix aquesta situació, especialment en les llistes d'espera per derivacions a especialistes, proves i operacions als Hospitals de Calella i Blanes.

 

1
Núria Nadal, directora assistencial d'Atenció Primària; Manel Balcells, conseller de Salut; i Ignasi Carrasco, director de l'Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut; en la presentaicó del Pla de millora de l'accessibilitat del sistema de salut. ACN