Vés al contingut
1

El darrer temporal torna a afectar un tram de la platja dels Pescadors Pineda

 

Fotos: Ràdio Pineda

 

El temporal ha afectat la platja de Pineda especialment des del tram de davant l'Arbre Verd fins a tocar de la Riera de Pineda. Alguns trams de la platja pinedenca han tornat a patir i s'ha endut sorra, però en altres sectors no l'ha afectat massa. El temporal amb mar de fons de llevant ha afectat sobretot el tram de la platja dels Pescadors, davant del mòdul de Salvament, molt a prop de la Riera de Pineda. El temporal ha descalçat la rampa per baixar fins la sorra, just on hi ha les lletres 'Pineda de Mar'. Jordi Pérez, home del temps de Ràdio Pineda, ha dit que «un cop més el temporal ha afectat aquell sector que sempre pateix, perquè impacta sobre l'escullera».

 

1

 

1

 

1

 

Les onades han impactat de ple a l'escullera de Pineda. Les onades creixen en topar contra l'escullera de pedra i quan l'aigua de mar s'enretira, s'emporta sorra afectant tot aquell sector de la platja pinedenca.

També ha afectat el litoral al sector de la platja dels Pins on s'ha emportat molta sorra, a tocar amb el terme de Santa Susanna. En el cas de la Confraria de Pescadors el temporal no l'ha afectat especialment i aquest cop el sector de les barques dels pescadors no ha patit masses afectacions.

 

1


 

Platja de les Dunes de Santa Susanna

La nova escullera de la Platja de les Dunes ha pogut mantenir intacte el tram de pas. La mala mar ha castigat amb força el litoral i s'ha endut part de la sorra de la platja. A Santa Susanna s'ha tornar a endur sorra i també ha arrencat tres palmeres. Jordi Pérez ha dit que «el temporal s'ha endut les tres darrers palmeres que hi havia a la sorra de la platja». Ha dit que «és un sector on podrà haver-hi problemes greus».

 

La nova escullera de Santa Susanna només fa un mes que s’ha estrenat. Són 350 metres de protecció en unes obres que han anat a càrrec de Adif. Recordem que ara fa un any el temporal es va endur un tram de més de 150 metres de la platja de les Dunes de Santa Susanna. La força de l’aigua no solament va engolir la sorra de la platja, sinó que va arribar fins a la mateixa via de tren. La línia de Rodalies R1 i RG1 va quedar sense servei i es feia per carretera entre Pineda i Malgrat.

 

1

 

1