Vés al contingut
1

Inici imminent de les obres del nou CAP de Pineda

 

El pàrquing Tribala queda tancat des de dilluns per l’inici de les obres del nou CAP. L’actual Centre d’Atenció Primària de Pineda del carrer Tarragona serà substituït per aquesta nova edificació al carrer Tribala. El terreny sobre el que es construirà, propietat de l’Ajuntament de Pineda ja va ser cedit a la Generalitat de Catalunya. La Generalitat farà el nou centre mèdic de Pineda amb un pressupost per aquest any de 4,5M€ i més partides en anys posteriors.

 

A partir del dilluns 16 de gener els cotxes ja no podran accedir a l'aparcament

La pèrdua de places de pàrquing quedarà compensada, segons l'Ajuntament de Pineda, per espais d’estacionament pròxims, guanyant-ne més de 200. Els carrers Moragas i Barret, Tribala, Àngel Guimerà, Ignasi Iglésias i Tarragona passaran a ser zona verda durant tot l’any.

 

1

 

1

 

 

El pressupost de la Generalitat preveu 4,5M€ per la construcció del nou CAP de Pineda

A més també preveuen 1.175.000€ de cara al pressupost de l'any que ve per acabar el projecte i 100.000€ per finalitzar el projecte d'execució de l'equipament. Les obres aniran a càrrec de l'empresa Infraestructures Generalitat CAT SA.


 

El disseny del nou CAP

El nou edifici tindrà 3000m2 on predominarà el color blanc i miradors orientat al Carrer de la Tribala i plaça de la Granja. El projecte dibuixa un pati interior amb molta llum i ventilació natural i circuïts per a pacients i treballadors en un ambient que vol ser el màxim de confortable.

Tindrà planta baixa, primera i plata subterrània. El projecte guanyador és de l'empresa 'Casa Solo Arquitetectes' que treballa sobretot en el concepte 'Age-friendly', per tant, edificis pensats per a tothom i especialment per a la gent gran.


L'empresa amb seu central a Cerdanyola del Vallès, ha dissenyat molts projectes d'edificis sanitaris a Europa, Amèrica Llatina i Àfrica. De fet, té oficines a diverses ciutats i capitals del món. Aquesta empresa ha fet l'Hospital de Granollers, l'hospital de Maó, la Seu d'Urgell, el nou centre de la Paz de Madrid, reformes a la Vall d'Hebron, l'Hospital de Mataró com a exemples més propers, però han fet molts projectes a nivell internacional.

 

1

 

1
 


 

El nou CAP de Pineda

Serà ambulatori de nova construcció, més gran i més equipat, i que substituirà l'actual CAP del Carrer Tarragona. La Generalitat ja va treure a concurs el nou equipament el 2018. S'ha de construir un edifici nou i més gran a l'actual aparcament del c/Tribala, on es traslladarà l'ambulatori actual.

L'ex-consellera Maria Geli ja va fer una visita a Pineda on va fer l'anunci el 2010. La Generalitat i l'Ajuntament de Pineda van valorar que el terreny era l'adequat pel nou edifici, i l'Ajuntament de Pineda va fer la cessió del terreny en un ple municipal.