Vés al contingut
1

Els Reis de l'Orient tornen a repartir molta emoció i demanen pau a tot el món

 

Aquí pots veure la galeria de fotos

 

Com és tradició, la Cavalcada dels Reis de l'Orient va començar a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça del Sol de Poblenou i va passar per diversos vials fins a la Plaça de Catalunya de Pineda. Els Reis van arribar amb les tradicionals carrosses i amb elements d'animació, amb el recorregut habitual i fent parades als pessebres de Les Creus i del Carme.

 

1

 

1


 

Com altres anys, la comitiva reial va començar a Can Carreras, a 2/4 de 4 de la tarda per visitar els infants de la urbanització. La Cavalcada va iniciar-se a Poblenou on va aplegar molta gent durant tot el recorregut. A continuació i com és habitual va dirigir-se a Les Creus per fer l'adoració al pessebre que enguany representava el castell de Montpalau. A continuació els Reis van passar per algunes carrers del centre de Pineda fins la Plaça del Carme per fer l'adoració al pessebre que representava la capella de Sant Antoni. Finalment, van arribar fins la plaça de les Mèlies per acabar el recorregut a la Plaça de Catalunya. En un punt del recorregut, els Reis de l'Orient amb l'alcalde de Pineda van fer una petita trobada amb el President de la Generalitat, Pere Aragonès, que també va seguir amb la seva família la cavalcada dels Reis de l'Orient a Pineda.

 

1

 

1

 

1

 

Com cada any els Maduixots van fer el 'pilar de Reis' per fer l'entrega de la clau que obre totes les portes.

Els Reis de l'Orient van demanar en els seus parlaments, pau arreu del món, començant per casa nostra. També van demanar a tots els nens i nenes que facin cas als pares i com és normal, anar a dormir aviat perquè cada nit tenen molta feina. També hi havia llenguatge de signes com cada any.

 

1

 

 

1


 

Enguany també hi ha participat el Youtuber Arta Game que va acompanyar la comitiva reial amb una carrossa al final de la cavalcada. Aquí pots veure el vídeo que ha editat Arta Game.


 

La regidora de Cultura Sandra Pérez ha fet una valoració molt positiva de la festa i ha dit que «s'ha pogut recuperar la cavalcada com abans de la pandèmia» i ha dit que «el Nadal a Pineda s'està convertint en una Festa Major d'hivern». L'alcalde de Pineda Xavier Amor també ha dit que «el govern ha apostat per aquesta festa i ara caldrà fer la valoració de tot plegat». Ha afegit que «el més important és que hagi despertat il.lusió entre la població però també que hagi tingut un fort ressò econòmic en empreses, la hoteleria i el comerç».

Sandra Pérez ha dit que «tot plegat és possible gràcies a molts col.laboradors i ajudants de Ses Majestat els Reis de l'Orient, que fa mesos que treballen en el projecte en una situació complicada per la pandèmia». Ha fet un agraïment a la Comissió dels Reis de l'Orient i també al dispositiu de personal municipal i de Policia Local i a tot el personal que ho fa possible, així com les entitats que donen el seu suport a la diada.

 

1

 

1

 

1