Vés al contingut
1

L'ocupació turística al Maresme supera el 84% a l’agost

 

S’han superat els 3 milions de pernoctacions entre juliol i agost, gairebé un 40% més que a l’estiu passat. Aquest estiu ha estat el de la remuntada turística, superant tots els indicadors dels dos anys de pandèmia. Representa una diferència d’un 37,9% respecte les pernoctacions comptabilitzades durant el mateix període de l’any passat. La taxa d’ocupació turística ha estat d’un 83,7% de mitjana al Maresme, mentre que en els mateixos mesos de l’any 2021 va ser d’un 61,2%, superant-la amb més d’un 20%. Els hotels i els càmpings són el tipus d’allotjament que han tingut una ocupació més elevada.

Es tracta d’una bona temporada del sector d’allotjament hoteler de l’Alt Maresme, tot esperant les xifres del mes de setembre i octubre per fer un bon balanç del tancament d’aquesta temporada”.

Una altra dada destacable recollida per la plataforma Tourism Data System és que ha baixat el percentatge de turista espanyol, representant un 46,8% del total, mentre que l’any passat va suposar més del 70%. En canvi, ha pujat el viatger internacional, un fet que ens acosta a la situació prepandèmia. Les nacionalitats que més han visitat el Maresme són la francesa, alemanya, holandesa i britànica, que tornen a veure el Maresme com una destinació atractiva per passar les seves vacances.

L’augment dels turistes internacionals és un dels motius que exposa el sotspresident de l’Associació de Càmpings i Ciutats de Vacances de la província de Barcelona, Joan Aubanell, com a factor important per les bones xifres del turisme: “les ocupacions ens recorden al 2019 i, en molts casos, es superen. Ho veiem amb dos factors. D’una banda, la recuperació del turisme internacional, que ha tornat a venir. La llibertat de moviment, no hi havia restriccions a les fronteres, i això ha fet que el turisme internacional tornés”. Aubanell també destaca que “durant aquest temps de COVID-19 ens han descobert moltes famílies de proximitat, de Barcelona i l’àrea metropolitana, que buscaven la manera de fer les vacances d’una forma diferent i amb més contacte amb la natura. Enguany, el que ha passat és que hem fidelitzat un gran nombre d’aquestes famílies. Aquesta simultaneïtat, la recuperació del turisme internacional més els clients nacionals que hem fidelitzat, ha fet que hi hagués un augment en ocupació molt important”.

També ha augmentat el temps que passen els turistes al Maresme. Mentre que la mitjana d’estada de nits de l’any passat va ser de 3,83, aquest any ha estat de 4,36 en els mesos de juliol i agost. Els apartaments i els càmpings són els allotjaments on més nits passen els viatgers, arribant a 5,74 de mitjana en el cas dels apartaments i a les 5,27 en el cas dels càmpings.

Els propis empresaris turístics valoren l’ocupació d’aquest any amb un notable alt, igual que la marxa del seu negoci, una valoració molt més positiva que durant els anys en què la crisi de la COVID-19 va castigar el turisme.