Vés al contingut
1

El metge pinedenc Albert Bellvert, premiat al Fòrum Europeu de Metges de Família Joves

El metge pinedenc Albert Bellvert ha estat reconegut amb un premi del Fòrum Europeu de Metges de Família Joves, que s'ha celebrat a Edimburg (Escòcia). Es tracta del Forum de VdGM (Vasco Da Gama Movement), que és l'associació de metges de família joves a Europa i que està associada a la WONCA Europe.

 

La WONCA és la branca de l'OMS (Organització Mundial de la Salut) organitzada per metges de família arreu del món i el president de la WONCA Europe és Shlomo Vinker, que també era al Forum. El reconeixement que ha rebut el metge pinedenc és el Future Star or Primary Care. En aquest Fòrum anual s'han reunit 200 metges (telemàticament i presencialment) per parlar sobre diferents temes de l'Atenció Primària. S'han compartit diverses experiències d'arreu d'Europa i Albert Bellvert ha estat l'únic català participant.

 

 

1

 

Albert Bellvert treballa actualment a Irlanda, com a metge de família en una zona rural. En aquest fòrum ha participat en equips de treball sobre oportunitats d'investigació a l'Atenció Primària, sobre com escriure publicacions científiques per a diferents medis i el dedicat a salut en immigració. També en dos sessions orals «el buceig com a possible teràpia de salut mental» i «consideracions mèdiques i psicològiques per a viatges espacials». Albert Bellvert té publicat un llibre sobre la COVID-19 des de l'Atenció Primària i ha participat en diversos programes a Ràdio Pineda.

 

 

1

 

.

1
Albert Bellvert a Ràdio Pineda (Foto d'Arxiu)