Vés al contingut
1

3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

 

Aquest divendres s'ha fet una concentració a la plaça de Catalunya per fer la lectura d'un manifest. La Fundació Marpí ha fet la lectura del manifest avui a Pineda per reivindicar els seus drets i la igualtat entre tothom. El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té com a objectius sensibilitzar l'opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural. Amb aquesta commemoració «es vol fer homenatge al treball de persones i entitats en la defensa d’una societat més justa i solidaria».

 

1

 

1

 

1

 

 

ADIAM demana més inclusió i la intregració total «per no commemorar la data, sinó poder-la celebrar»

 

Escolta l'entrevista

 

Maria Arellano, presidenta d'ADIAM ha dit que «s'ha fet feina però de vegades no hi ha continuïtat». Ha afegit que «tothom pateix algun tipus de discapacitat» i cal tenir en compte també a les persones grans. Ha dit que «si una persona va amb cadira de rodes es veu molt, però en canvi hi ha patologies que són invisibles per la gran majoria de persones». Ha posat com a exemple les dificultats visuals, d'autisme o altres.

També ha dit que «els accessos haurien de tenir en compte a tothom i parlant del Nadal, ha dit que no s'ha de pensat en incloure el llenguatge de signes per arribar a tots els nens i nenes».

 

Daniel Pi ha dit que «troba a faltar inclusió en general i moltes vegades la societat no els té en compte»

També ha dit que «tenen dificultats per quedar amb els amics i troba a faltar fer algun viatge amb amistats». Malgrat tot, està molt content de l'activitat esportiva que du a terme.

 

Conserves Dani patrocina a partir d'ara ADIAM i han volgut fer un agraïment pel seu suport.

 

1