Vés al contingut
1

El pressupost de la Generalitat de 2022 preveu 4M€ per la construcció del nou CAP de Pineda

Fotos. Ràdio Pineda. Casa Solo Arquitectes

 

El pressupost de la Generalitat de 2022 preveu 4M€ per la construcció del nou CAP de Pineda. A més, els comptes també preveuen 1.175.000€ de cara al 2023 per acabar el projecte, i 100.000€ més per finalitzar el projecte d'execució de l'equipament. Les obres aniran a càrrec de l'empresa Infraestructures Generalitat CAT SA.

 

El disseny del nou CAP

El nou edifici tindrà 3000m2 on predominarà el color blanc i miradors orientat al Carrer de la Tribala i plaça de la Granja. El projecte dibuixa un pati interior amb molta llum i ventilació natural i circuïts per a pacients i treballadors en un ambient que vol ser el màxim de confortable.

Tindrà planta baixa, primera i plata subterrània. El projecte guanyador és de l'empresa 'Casa Solo Arquitetectes' que treballa sobretot en el concepte 'Age-friendly', per tant, edificis pensats per a tothom i especialment per a la gent gran.

 

1

 

1

 

1


 

L'empresa amb seu central a Cerdanyola del Vallès, ha dissenyat molts projectes d'edificis sanitaris a Europa, Amèrica Llatina i Àfrica. De fet, té oficines a diverses ciutats i capitals del món. Aquesta empresa ha fet l'Hospital de Granollers, l'hospital de Maó, la Seu d'Urgell, el nou centre de la Paz de Madrid, reformes a la Vall d'Hebron, l'Hospital de Mataró com a exemples més propers, però han fet molts projectes a nivell internacional.


 

El nou CAP de Pineda

Serà ambulatori de nova construcció, més gran i més equipat, i que substituirà l'actual CAP del Carrer Tarragona. La Generalitat ja va treure a concurs el nou equipament el 2018. S'ha de construir un edifici nou i més gran a l'actual aparcament del c/Tribala, on es traslladarà l'ambulatori actual. L'ex-Consellera Maria Geli ja va fer una visita a Pineda on va fer l'anunci el 2010. La Generalitat i l'Ajuntament de Pineda van valorar que el terreny era l'adequat pel nou edifici, i l'Ajuntament de Pineda va fer la cessió del terreny.

 

 

1
Espai on s'ha de construir el nou ambulatori de Pineda.


 

1
Ambulatori actual de Pineda, al Carrer Tarragona.

 

 

 

Gairebé 2M€ per l'Hospital de Calella i 1M€ per l'Hospital de Blanes

 

Són inversions previstes en nova maquinària, primeres obres de la nova construcció del futur centre i utillatge divers i estris mèdics. També millores en telecomunicacions i procés de dades. També hi ha diners per l'Hospital de Blanes, fins a 1 M€ per inversions a l'edifici, nova maquinària i instal.lacions.

Són algunes de les inversions més destacades de la Generalitat al Maresme, juntament amb la construcció del nou institut de Dosrius, l'ampliació del CAP de Malgrat de Mar amb una inversió d'1.5M€ o l'adquisició de nou equipament i maquinària per al Consorci Sanitari del Maresme.

 

1

 

 

1
Projecte del futur Hospital Sant Jaume de Calella.


 

El Maresme rebrà 28M€ d'inversió durant el 2022

També destina gairebé 5M€ en conservació de carreteres de la Generalitat com són la N-II o la C-32, que fins ara era l'autopista de peatge, entre altres vies.


Els pressupostos de la Generalitat destinen 873.908.975,51 euros en inversions a l'àrea metropolitana de Barcelona. La xifra representa el 58,2% del total de la inversió territorialitzada, que en el conjunt de Catalunya és de 1.501,5 MEUR.

 

Per comarques, el Barcelonès és la que acumula el major nombre d'inversions, amb 516,9 MEUR (34,4%), seguida del Baix Llobregat, amb 148,1 MEUR (9,9%); el Vallès Occidental, amb 118,3 MEUR (7,9%); el Vallès Oriental, amb 62,5 MEUR (4,2%), i el Maresme, amb 27,8 MEUR (1,9%). Una de les partides més destacades és per a la urbanització del Parc de l'Alba de Cerdanyola del Vallès, un projecte amb una previsió d'execució de quinze anys. Per al 2022, els pressupostos preveuen invertir els primers 20 MEUR.