Vés al contingut
1

Rosa Bayés: «Mai hagués pensat que un dels cors pel càncer de mama seria per mi»

Carmen Guajardo i Rosa Bayés al programa Pineda Es Mou

 

Escolta AQUÍ el programa Pineda Es Mou

 

La pinedenca i membre de l'entitat el Caliu del Cor, Rosa Bayés, ha donat el seu testimoni de com ha superat el càncer de mama. En el programa Pineda Es Mou de Ràdio Pineda, ha explicat que el procés ha estat llarg i molt dur, però ho ha pogut superar. Li van detectar en una revisió rutinària, quan es trobava bé, i li va agafar per sorpresa. A la mamografia van detectar que el càncer estava avançat i va començar ràpidament el tractament. Ha passat per la quimioteràpia, la ràdioteràpia, operació de mastectomia i un darrer tractament experimental. Rosa Bayés ha dit a Ràdio Pineda que el més important ha estat el suport mèdic i el suport de la família i les amigues. Rosa Bayés ha dit que hi ha moltes coses a la vida que ens passen per alt, i una vivència així canvia la perspectiva.

 

En el seu cas, portava anys col·laborant amb l'entitat El Caliu del Cor, que confecciona coixins, medicament reconeguts, per calmar el dolor de les dones operades amb masectomia. Mai hagués imaginat que un cor seria per ella i que li aniria tan bé.

 

El Caliu del Cor reparteix aquests coixins de forma gratuïta a dones de tota Espanya que han esta operades. Ho fan directament o a través dels hospitals. Actualment, una seixantena de botigues de Pineda tenen guardioles per col·laborar en la compra del material necessari.

 

Podeu tornar a escoltar l'entrevista a ràdio a la carta de l'APP i web de Ràdio Pineda, radiopineda.cat