Vés al contingut
1

El mes de juliol duplica les pernoctacions de juny al Maresme

 

El turisme de proximitat segueix sent el majoritari: un 74,9% dels viatgers provenien del mercat espanyol, i dins d’aquest percentatge, el 82,5% correspon a ciutadans d’altres municipis de Catalunya. Tot i així, puja el turisme estranger fins al 25,1%, és a dir, 1 de cada 4 turistes era internacional.

La taxa d’ocupació hotelera en funció de les places en oferta ha fregat el 60%, superant el 40% del mes de juny. Els empresaris del món hoteler valoren molt més positivament com està anant aquest any respecte el 2020, tant a nivell del seu negoci com a nivell d’ocupació. Els establiments hotelers han acollit unes 160.000 pernoctacions d’estrangers durant el juliol.

Els càmpings s’han situat al voltant del 50% de l’ocupació, millorant també el 30% del mes de juny. Els propietaris dels càmpings del Maresme també es mostren més satisfets de la situació turística actual que la de l’any passat, especialment en relació a l’ocupació. Els estrangers han fet més de 40.000 pernoctacions en càmpings, una xifra molt més alta que l’any 2020.

El turisme rural segueix la tendència del mes de juny: es manté el 20% d’ocupació i el turisme nacional s’imposa sobradament.

Des dels hotels fins al turisme rural, passant pels càmpings, s’han adaptat a les necessitats de la pandèmia reforçant els seus protocols de neteja i desinfecció i oferint espais lliures de COVID-19. En molts establiments, això queda demostrat amb distintius reconeguts de forma internacional. Els viatgers que han triat el Maresme saben que és sinònim de seguretat, tranquil·litat i confiança.

A nivell general, juliol es converteix en el mes amb més pernoctacions del que portem de 2021, superant les expectatives del sector.