Vés al contingut
1

S'autoritzen les sortides curtes de les residències per la millora de la incidència de la covid19

 

Foto d'arxiu. Ràdio Pineda

 

Es reprenen les sortides dels residents de menys de tres dies, sempre i quan es relacionin amb una sola bombolla de convivència. En el cas de passejades o sortides d’unes hores, es recomana que siguin en espais oberts. Es mantenen les sortides de 3 o més dies com fins ara. Els familiars que vagin a recollir als residents hauran de signar una declaració responsable i donar negatiu de coronavirus en un test d’antígens.

Pel que fa a les visites de familiars, han de donar negatiu –com ja es fa ara- en un test d’antigen. La prova la podrà fer o supervisar qualsevol professional de la residència amb formació. Es manté la limitació de 2 persones com a màxim per visita.


 

En cas de brot entre els residents, es manté l’aïllament de 10 dies per als casos confirmats. Els que no siguin casos confirmats i estiguin correctament vacunats no hauran de fer quarantena, però sí que se’ls haurà de fer PCR. Es mantenen els cribratges als professionals i les proves d'antígens per a les visites familiars per garantir la protecció de residents i treballadors.

 

El pla insisteix en la conveniència de la vacunació per a totes les persones que puguin estar en contacte amb els residents; en la sectorització dels espais a les residències per fer aïllaments correctament; en les unitats de convivència estables; en la formació dels professionals; en la revisió dels circuits de residus i de cuina i en general en les mesures de seguretat, higiene i ventilació a les instal·lacions.