Vés al contingut
1

L'Index de risc de brot baixa 500 punts a Pineda en una setmana, però encara és molt alt

L'índex de risc de brot de COVID 19 a Pineda és ara de 1.491 i ha baixat respecte la setmana anterior, que estava en 2.050. Tot i així, l'increment de casos des que va començar l'estiu és molt destacat, a l'igual que al conjunt de Catalunya. L'RT també ha baixat, però encara no està per sota de 1, concretament és de 1,18.


Segons les darreres dades oficials al web del Departament de Salut Dadescovid.cat, la setmana entre el 10 i el 16 de juliol s'han confirmat a Pineda 181 casos. La mitjana d'edat dels nous casos a Pineda és de 36 anys. Ara mateix hi ha 7 persones de Pineda ingressades per COVID-19.


A Pineda, la incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 1.266 (mapa: 324)

d
Índex de brot a Pineda. Dades del 20/07/21 a www.dadescovid.cat

 

Crida a vacunar-se per fer front al virus

Crida des del món sanitari a fer front al virus respectant les mesures de prevenció i vacunant-se. Així ho ha dit a Ràdio Pineda l'Adjunta a Direcció de l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda, Mar Masvidal. Mar Masvidal també ha parlat dels joves i els ha animat a tenir paciència entrant a la web vacunacovid.cat, fins aconseguir cita a un punt de vacunació massiu. Hi ha molta demanda i es van obrint cites a mesura que arriben vacunes. Ha dit que la majoria dels joves estan conscienciats per vacunar-se.

La campanya de vacunació sumada als efectes de la pandèmia, està suposant un sobre-esforç dels i les professionals del món sanitari. Marta Sillué, infermera coordinadora de la vacunació a Pineda, ha explicat a Ràdio Pineda que també estant rebent el suport i l'agraïment de la població.

A Pineda estem arribant a un 50% de la població vacunada. De fet, Pineda té 28.000 habitants i ja hi ha gairebé 17.000 persones amb la primera dosi i 13.267 amb la pauta completa.

Cal no abaixar la guàrdia i continuar aplicant les mesures d’higiene bàsiques: mascareta en interiors i també en exteriors on no es pugui mantenir la distància de seguretat, rentat de mans freqüent, distància i ventilació.