Vés al contingut
1

El Maresme incrementa un 1,7% els llocs de treball el primer trimestre de l'any

 

Foto. Arxiu

Font. Cambra de Barcelona

 

La comarca registra 133.317 llocs de treball en actiu aquest mes de març, en el qual la xifra d’assalariats ha crescut un 2% i la d’autònoms un 0,9% aquest març.

Paral·lelament, el nombre d’afiliats segons residència també s’ha incrementat un 2% respecta a fa un any.

 

Aquest creixement, però, ve influenciat per la caiguda d’afiliacions que es va produir el març de 2020 com a conseqüència de l’aplicació de l’estat d’alarma, amb mesures de confinament i altres restriccions.

Si es compara la xifra de llocs de treball de març de 2021 amb els nivells previs a la pandèmia encara se situaria per sota de la de finals del 2019 (-2,0%) i del març del 2019 (- 2,1%). Igualment, cal tenir present que aquestes dades no inclouen les persones que estan en ERTO i que continuen donades d’alta com a afiliades perquè cotitzen malgrat no estar laboralment actius.

Aquesta és la tendència del mercat del treball i una de les principals conclusions que es desprèn de l’Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball, que elaboren conjuntament la Cambra del Maresme i el Gabinet d’Estudis Econòmics de la Cambra de Barcelona.