Vés al contingut
1

Els hotelers esperen començar a obrir establiments la setmana que ve, tot i la incertesa de la temporada

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

A Pineda hi ha només un hotel obert i la setmana que ve obriran més establiments. Esta confirmada l'obertura de l'Aquahotel Promenade i el Taurus Parc i s'espera que progressivament obrin les portes la resta d'hotels.

 

Jordi Noguera, és President del Gremi d'Hosteleria del Maresme, director-propietari de l'Aquahotel Promenade, i Vicepresident primer del Consorci de Turisme del Maresme. Ha explicat que «per desgràcia veuen el mes de juny perdut, amb hotels tancats i amb poques expectatives de tenir reserves importants per les properes setmanes».

A Pineda a hores d'ara només hi ha una hotel obert, el Summus Stella&Spa. El seu propietari i president de Pineda Turística, Albert Buch, ha dit que «el turisme espanyol ocupa poques habitacions i durant pocs dies». Ha dit que «el turisme francès no està arribant perquè els demanen PCR a l'arribada a França, i això s'aplica també a tot el turisme que passa per l'Estat francès». Ha dit que «les quarentenes que s'apliquen els alguns països encara ho complica més».

 

1
Albert Buch, president de Pineda Turística.


 

Jordi Noguera ha dit que «veuen complicat l'arribada de turistes estrangers que esperaven i això els farà molt difícil la temporada perquè hi ha necessitat d'omplir hotels». Ha explicat que «els negocis no seran viables si només es compta amb el turisme nacional». També ha recordat que durant el 2020 ja es va comptar només amb turisme intern i la temporada va ser molt curta i molts hotels ni tan sols van obrir.


 

El 80% del turisme als hotels de l'Alt Maresme és estranger. Albert Buch ha dit que «el turisme intern està pocs dies als hotels i fins i tot alguns hotels només obrien divendres i tancaven diumenge». Ha arribat a dir que «el cap de setmana passat tenia més personal que clients». Els dos responsables hotelers ha dit que «en una temporada normal s'obre el mes de maig però a hores d'ara només hi ha una hotel obert a Pineda i la setmana que ve n'obriran un parell o tres més». Han coincidit en dir que «la situació afecta de ple a la feina de moltes famílies i és molt preocupant i una gran inestabilitat pel sector».

 

1
Jordi Noguera. President del Gremi d'Hosteleria del Maresme

 

Els hotelers han hagut de renegociar crèdits i arribar a pactes amb empreses subministradores

Ho han explicat els hotelers a Ràdio Pineda, i han explicat que «han hagut d'arribar a pactes amb els bancs, fins i tot, renegociant línies de crèdit». Han explicat que «han ampliat crèdit, han fet negociacions amb empreses de subministre elèctric o de gas, i han demanat més col.laboració d'administracions com ara l'Ajuntament». Han dit que «no és lògic que hagin de pagar els mateixos impostos, amb l'hotel tancat que obert» i han afegit que «l'administració ho ha entès però no s'han encara fet passos en ferm». Han dit que «la crisi és tant gran que hi ha 11 hotels en venda entre Calella i Malgrat, a banda de la greu crisi que pateixen els negocis que es beneficien del sector, sobretot en els eixos comercials».


 

Sònia Moraleda (Regidora de Turisme): «Treballem per millorar l'espai públic i ajudar a ser una bona destinació turística»


La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Pineda, Sònia Moraleda, ha dit que «es fan esforços per millorar l'espai públic de Pineda i convertir-lo en un bon destí per a famílies». També ha dit que «una imatge agradable ajudarà al sector» i «des de l'Ajuntament es compta en tenir turisme de proximitat, tot i que seria bo que arribi turisme europeu». També ha dit que «des de l'Ajuntament es treballa en l'àmbit digital per millorar la promoció i la presència de Pineda dins les destinacions turístiques».

Sònia Moraleda ha dit que «el Pla Estratègic del Consell Comarcal vol ajudar a crear un posicionament únic i diferenciat del turisme a la comarca». El pla vol ajudar a allargar la temporada turística, descentralitzar-la, fer-la més diversa i generar major despesa al territori» entre altres.

La regidora també ha dit que «al Maresme cal posar en valor aspectes diferenciats al turisme de sol i platja» i ha dit que «caldran canvis estructurals a mig termini». Ha parlat d'aspectes com ara el turisme cultural, el cicloturisme, el turisme de congressos o el gastronòmic» i també ha dit que «segells com el Biosphere també ajuden al sector».

 

1

 

Escolta aquí l'entrevista

 

Jordi Noguera. President del Gremi d'Hosteleria del Maresme, director-propietari de l'Aquahotel Promenade, Vicepresident primer del Consorci de Turisme del Maresme.

Albert Buch. President de Pineda Turística, director-propietari de l'Hotel Summus Stella&Spa.

Sònia Moraleda. Regidora de Turisme, Comerç i Mercats. Vicepresidenta segona del Consorci de Turisme del Maresme.