Vés al contingut
1

Pineda, Calella i Malgrat s’uneixen en 4 projectes innovadors per optar als fons europeus «Next Generation»

 

Els ajuntaments de Calella, Pineda i Malgrat, juntament amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s’han unit per treballar en quatre projectes amb l’objectiu de poder accedir al finançament europeu a través dels fons Next Generation 2021/2027. Són projectes relacionats amb la rehabilitació energètica, la sostenibilitat, la transició digital i la gestió intel·ligent de la recollida de residus.


 

Els fons europeus del pla Next Generation EU, destinats a projectes empresarials amb un alt potencial transformador. La Unió Europea ha creat aquests fons amb l’objectiu de reparar els danys econòmics i socials provocats per la Covid-19. Els projectes finançables són aquells que ajudin a la dinamització de l’economia i a la recuperació i transformació del teixit productiu.


 

El passat 17 de maig, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; l’alcalde de Pineda, Xavier Amor; i el de Malgrat de Mar, Joan Mercader; es van reunir per analitzar la viabilitat d’iniciar una col·laboració conjunta per accedir als fons europeus. Es va crear un Comitè Tècnic Next Generation de les quatre institucions.

L’equip tècnic ha definit quatre projectes que tenen potencial per aconseguir l’èxit a través del treball conjunt i que podran optar al finançament ‘NextGeneration EU 2021-2027’:

  • La rehabilitació energètica i sostenible amb projectes com la creació de dipòsits d’estacionament de vehicles digitalitzats; la rehabilitació energètica d’edificis; la creació de comunitats locals d’energia o la creació d’una àrea logística de mercaderies.

  • La transició digital amb projectes com la digitalització de l’administració, del sector sanitari, d’empreses privades i del sector turístic.

  • La mobilitat sostenible amb la millora de la qualitat ambiental urbana, la instal·lació de punts de càrrega i la incorporació de vehicles elèctrics, la regeneració urbana amb la millora de sectors o la implantació d’una xarxa de carrils bici interurbana que uneixi els tres municipis.

  • La creació d’un sistema intel·ligent de gestió de recollida selectiva de residus amb l’objectiu d’implementar un nou model més eficient i sostenible.