Vés al contingut
1

Xavier Amor: «Aquest estiu Pineda pot oferir comerç, allotjament i restauració de qualitat, i molts espais oberts»

 

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que «espera que aquest estiu sigui una bona temporada pel turisme» i «confien en que pugui arribar turisme de proximitat ja que moltes famílies optaran per triar Catalunya com a destinació». També ha destacat que «Pineda pot acollir al turisme amb comerç, allotjaments i restauració de qualitat, i molts espais oberts».

 

L'Ajuntament de Pineda valora molt positivament que Pineda hagi recuperat la Bandera Blava per la Platja dels Pescadors

La platja dels Pescadors i de platja de la Riera reben la Bandera Blava 2021. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació de serveis, i la informació. També valora la qualitat de l’aigua excel·lent. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats a la platja i les mesures de control i inspecció de l'aigua. L’any passat Pineda només va obtenir la bandera de la Riera, ja que la platja dels pescadors estava encara en obres de recuperació pels danys que hi va ocasionar el temporal Glòria.

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que «és una bona notícia i ha estat un repte aconseguir el guardó després de les destrosses del temporal Glòria de 2020».

Ja s'han començat a instal.lar els serveis habituals pels banyistes com dutxes, llocs de vigilància i socors i accessos a la sorra i a l’aigua per persones amb mobilitat reduïda. També s’hi ubicarà el Baby Center i Mini Beach Club, espais infantils per a nadons i nens o nenes de fins a 6 anys respectivament. Les guinguetes també han muntat per la temporada d'estiu.

 

L'Alt Maresme rep més banderes blaves

A banda de les dues platges de Pineda, han rebut la bandera blava la platja de Malgrat Centre i de l’Astillero (Malgrat de Mar); Garbí (Calella); Les Barques (Sant Pol de Mar); Canet (Canet de Mar) i de la resta de la demarcació de Barcelona, de Girona i d'arreu de Catalunya.

Catalunya compta aquest 2021 amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius, tal i com ha anunciat l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor.

 

També hi ha ports amb bandera blava com ara el Club de Vela Blanes i el port d'Arenys de Mar, El Balís (Sant Andreu de Llavaners), Port Mataró i altres amb bona gestió ambiental.


Un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

 

1