Vés al contingut
1

Emocions, art i pandèmia a l'exposició Arpilleres de l'Institut Euclides

Les emocions que han viscut els alumnes d'ESO amb la pandèmia, expressades a través de l'art. A l'Institut Euclides ho han fet durant tot el curs, i aquests dilluns a la tarda es podrà veure a través de l'exposició Arpilleres. Mostrarà els treballs elaborats amb el projecte d'arpilleres, promogut per la professora Neus Bartrolí.

Ràdio Pineda els ha entrevistat. Hem parlat amb les professores Neus i Gemma, tutores de primer d'ESO. I quatre alumnes que han donat el seu testimoni de com han viscut la pandèmia, quines emocions han aflorat i com ho han expressat i compartit.


 

ESCOLTA AQUÍ l'entrevista


 

La mostra dona a conèixer com podem treballar l'educació emocional amb les narratives tèxtils des de l'espai educatiu de secundària. Al llarg de la història, l’ús del treball tèxtil ha servit, entre d'altres coses, com a mitjà d'expressió per comunicar diferents realitats, individuals o col·lectives, viscudes en diferents contextos i períodes de temps.

1
 

La utilització de les arpilleres i la metodologia Teixint fils d'emocions (TFE) com a eina per estimular processos creatius, de cohesió de grup i de gestió de conflictes a l'aula obre un espai per teixir els sentiments i les narratives personals donant als fils, agulles i teles una oportunitat per resignificar experiències emocionals viscudes.


 

Es podrà visitar dilluns, 31 de maig de 4 a 6 de la tarda