Vés al contingut
1

Joana Blázquez: «Cal la visió de la infermera en els òrgans de decisió del sistema sanitari»

Avui és el Dia internacional de la infermeria, una jornada commemorativa promoguda pel Consell Internacional de la infermeria. Es celebra el 12 de maig recordant així el naixement de Florence Nightingale considerada la "mare de la infermeria moderna". A Ràdio Pineda hem entrevistat la directora d'Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la infermera Joana Blázquez.

 

Escolta AQUÍ el programa Salut i Més (12/05/21 13.30h)

 

Joana Blázquez ha explicat que els darrers anys s'ha posat posat més en valor el paper de la infermeria i ha  defensat que cal «la visió infermera» en els òrgans de decisió del sistema sanitari. Es tracta d'aportar els coneixements i l'experiència professional de «l'essència de la infermeria», «el tenir cura de la persona en tots els aspectes humans del pacient, des d'un punt de vista més ampli de veure la salut» i aquí entra tot, «el pacient, la família, la cura, l'acompanyament, la curació, la prevenció»

 

Ara, la pandèmia de la Covid19 ha posat a prova al col·lectiu com mai ho havia fet en l’actualitat. La seva vocació per tenir cura de les persones va molt més enllà del que molts coneixem i és que són una peça clau del sistema sanitari. Joana Blázquez ha explicat que ha estat un any molt dur, amb molta pressió, i que ha suposat molt estrés emocional per les situacions que han viscut i que no oblidaran. La pandèmia ha suposat un «peatge emocional» pels professionals sanitaris, però alhora, segons explica Joana Blázquez, els ha fet forts, i a nivell d'infermeria se'ls ha posat en valor dins del sistema sanitari.

 

Joana Blázquez és diplomada en infermeria per la Universitat de Vic i després d'especialitzar-se en cirurgia quirúrgica i gestió hospitalària ha ocupat càrrecs de gestió en diversos centres hospitalaris. Està al capdavant de la infermeria a la Corporació des de fa tres anys. Avui, al programa Salut i Més de Ràdio Pineda, ens volem afegir al reconeixement a aquest col·lectiu i posar el focus en el Dia internacional de la infermeria.