Vés al contingut
1

Els Mossos alerten que continuen les estafes relacionades amb la vacunació de la Covid-19

Els Mossos d'Esquadra alerten que continuen els casos de trucades telefòniques a domicilis particulars per part d'aquests estafadors que es fan passar per sanitaris. Truquen per informar a la gent gran que aniran a casa seva en els propers dies a posar-li la vacuna. Amb aquesta excusa, els estafadors intenten arribar a entrar als domicilis i sostreure tot el que puguin. Cal no abaixar la guàrdia.

També hi ha intents de vendre vacunes a particulars, empreses i residències. Els Mossos d’Esquadra insisteixen a dir que la vacuna contra la COVID-19 és gratuïta, gestionada pel Departament de Salut i en cap cas es pot demanar diners per a la seva administració.

 

1

 

El cos policial, a més, recorda que en cas de ser víctimes d’estafa, encara que sigui en grau de temptativa, s’ha de denunciar a qualsevol comissaria dels Mossos d’Esquadra o trucar al 112.

Recordem que ara fa 15 dies, l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda ja va alertar de trucades falses a gent gran per ser vacunades a domicili.


 

 

Com puc saber si una trucada és falsa o real (es fa des del meu CAP)?

- Quan et truquin des del teu CAP per vacunar-te, sempre et donaran un dia assignat de vacunació.

- Al rebre una trucada del teu centre de salut, per comprovar que és real pots demanar a l'administratiu o administrativa que et doni el nom del teu metge o metgessa, infermer/a de referència.

- Si no tens problemes per desplaçar-te, sempre et citaran al centre de salut per vacunar-te. El que vinguin a domicili està reservat només per aquelles persones amb problemes de mobilitat.

- El personal sanitari va identificat amb la seva credencial i vestuari de l'Institut Català de la Salut.

 

En general, cal rebutjar qualsevol venda a domicili d'establiments o particulars que no coneguem:

1