Vés al contingut
1

Grip i COVID-19: «Almenys d'una malaltia ja tenim la vacuna i és important protegir-nos»

L'Antònio Poch (93 anys) i l'Anna Martí (88 anys), amb la infermera Laura Cases, després de vacunar-se al casal d'avis.

 

L'Àrea Bàsica de Salut de Pineda ja supera les 3500 persones vacunades de la grip, i la xifra ja suposa un clar increment de vacunacions respecte l'any passat. La campanya va començar fa tres setmanes i s'està fent al Casal d'Avis Les Mèlies, al Casal d'Avis de Poblenou i també al Centre Cívic de Santa Susanna, on es desplacen les infermeres del CAP per les vacunacions. De les 3.500 persones vacunades fins ara, hi ha 200 persones grans que s'han vacunat a les residències i 120 nens i nenes que s'han vacunat a l'ambulatori de Poblenou.

 

ESCOLTA AQUÍ el programa Salut i Més

 

1
Les infermeres Ainara Sánchez i Samanta Barisozi han participat al programa "Salut i Més"

 

Les infermeres Ainara Sánchez i Samanta Barisozi han dit a Ràdio Pineda que la població té molta consciència que la vacuna de la grip és més important aquest any per la situació de pandèmia. «Tenim l'epidèmia de la grip i la pandèmia de la COVID-19, i almenys d'una de les dues malalties ja tenim vacuna i és important protegir-nos».

 

En el seu contacte diari amb les persones més grans, totes dues infermeres expliquen que la gent gran està espantada per la pandèmia, i també que troben a faltar poder fer vida normal. Les noves ubicacions als casals d'avis, fora dels ambulatoris, estan tenint molt bona acollida i s'allargaran els pròxims dies. Després, les persones que encara no s'hagin vacunat, ho podran fer al CAP fins que acabi la campanya. Fins i tot, estan vacunant a persones que s'acosten als casals d'avis o acompanyen a la gent gran, encara que no tinguin hora. L'objectiu és arribar al màxim de població de risc, gent gran, persones amb malalties cròniques, i també persones de risc que per la seva professió ho necessiten o persones cuidadores de malalts i gent gran.

 

1
L'Antonio Gonzálezlez Ruiz, de 95 anys

 

Podeu demanar hora per vacunar-vos al telèfon 93 326 89 01, al vostre CAP o també a www.gencat.cat/ics

Si tenen hores disponibles, també atenen a persones que van directament a vacunar-se, tot i que demanen preferentment demanar hora per evitar qualsevol aglomeració.

 

1