Vés al contingut
1

Augmenta a Pineda l'índex de risc de contagi del Covid-19 i ara és molt alt

La darrera setmana s'han diagnosticat 12 nous casos amb prova PCR i la taxa de reproducció de l'epidèmia a Pineda ha crescut fins el 3,6%, i cal recordar que es considera que l'epidèmia creix per damunt d'1.


 

També hi ha risc alt a Calella amb 11 nous pacients diagnosticats. A Malgrat o Santa Susanna el percentatge és inferior i també a Sant Pol on el risc és molt baix a hores d'ara. La zona metropolitana de Barcelona és la que té l'índex més alt de risc.


 


 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat que les escoles s'obriran "sí o sí" al setembre. Torra ha assegurat que no es poden permetre que els ciutadans no vagin a la feina i que els centres educatius es mantinguin tancats. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha assenyalat que "venen dies decisius" per afrontar la pandèmia. Torra ha demanat la col·laboració de tothom perquè el país "funcioni" i diu que és un "repte" que els propers dies es pugui doblegar la corba de contagis.


 

Falten només tres setmanes per la tornada a l'escola. La Generalitat vol iniciar les classes el 14 de setembre de forma totalment segura i de manera cent per cent presencial. I, per poder-ho fer, ha contemplat una sèrie de mesures, algunes de les quals encara s'estan estudiant i podrien canviar en funció de l'evolució de la pandèmia i dels acords a què arribin els departaments de Salut i Educació.

 

Foto d'arxiu