Vés al contingut
1

Els hospitals de Calella i Blanes participen en l’assaig clínic internacional ‘Solidarity’ sobre tractaments contra la Covid-19


 

Es tracta d’una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut per trobar un tractament eficaç contra aquesta malaltia. Hi participen centres hospitalaris de més de 100 països, entre els quals hi ha quatre hospitals de Catalunya.

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Hospital de Blanes i Hospital de Calella, participen en l’assaig clínic internacional ‘Solidarity’ sobre tractaments contra la Covid-19, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquest assaig clínic té com a objectiu trobar un tractament eficaç contra aquesta malaltia.


 

Hi participen centres hospitalaris de més de 100 països, quatre d’ells de Catalunya, entre els quals hi ha l’Hospital de Calella i l’Hospital de Blanes. ‘Solidarity’ compara opcions de tractament per avaluar l’eficàcia de cadascun d’ells enfront de la Covid-19. Hi poden participar pacients amb Covid-19, majors de 18 anys i ingressats en algun dels hospitals adscrits a l’estudi.

Una vegada el pacient accepta participar en l’assaig ‘Solidarity’ se li assigna, de manera aleatòria a través d’un programa informatitzat, una de les opcions de

l’estudi. Els medicaments inclosos a l’assaig podran variar en funció dels resultats que vagin apareixent sobre ells.


 

L’estudi ja s’ha posat en marxa als Hospitals de Blanes i Calella amb la participació dels primers pacients, als quals s’aniran sumant d’altres en funció del número d’ingressats per Covid-19. Els investigadors clínics són el Dr. Artur Juan i el Dr. Óscar del Río, de l’Hospital de Calella, i la Dra. Eva Armero i la Dra. Àngels Garcia, de l’Hospital de Blanes.

Justament el Dr. del Rio ha dit que «és un assaig internacional que busca trobar tractaments contra la Covid-19». També ha dit que «l'estudi va començar fa mesos i ara s'hi ha incorporat els hospitals de Calella i Blanes». També ha dit que «ja tenen pacients per tirar endavant l'estudi».
 

Foto: CSMS