Vés al contingut
1

Entre 10 i 20 persones creuen cada hora el pas a nivell de Pineda amb les barreres baixades

Fotos: Ràdio Pineda

 

Entre 10 i 20 persones creuen cada hora el pas a nivell de Pineda amb les barreres baixades. Ràdio Pineda ha fet recompte de la quantitat de persones que traspassen la via del tren amb les barreres abaixades, amb el risc que això comporta. La mostra s'ha pres un divendres al matí, que hi ha mercat i molta afluència de gent. Aquest dimarts hi hem tornat, i és palès que  no és una conducta excepcional.

 

El pas a nivell amb barrera està al costat de l'estació de tren de Pineda i molta gent el fa servir per accedir a la platja. Per tant, és un espai molt concorregut a l'estiu. Per l'estació de tren de Pineda passen almenys 4 trens cada hora. El que significa que la barrera del pas a nivell baixa 4 cops cada hora, i es troba abaixada entre 3 i 5 minuts. Mentre arriba el tren, fins a 100 persones es troben les barreres del pas abaixades i en una hora traspassen amb les barreres baixades fins a 20 persones. A la mateixa estació, també hi ha un pas subterrani amb escales i rampes, però el pas a nivell continua sent l'opció més triada.

La Policia Local de Pineda vigila sovint aquest punt i actua davant les conductes de risc. Els agents han explicat a Ràdio Pineda que «emeten un avís a les persones que creuen la via amb les barreres abaixades», i han afegit que en cas del conflicte, «contemplen posar una denúncia». Precisament, els agents locals que vigilaven la zona aquest divendres, van veure un grup de gent que va creuar el pas a nivell amb les barreres abaixades i els van avisar del perill de fer-ho.

 

2

 

El regidor de Seguretat i Mobilitat, Jordi Masnou, ha dit a Ràdio Pineda que molta gent havia pres consciència de respectar el pas a nivell d'ençà de l'accident que va haver a Castelldefels, amb un atropellament multitudinari, i ha lamentat que cada cop hi ha més relaxació. A això s'hi ha afegit el fet que en els darrers mesos s'ha notat un incremet d'ús del pas a nivell, ja que després del temporal Glòria i les obres, els passos subterranis tancats fins fa quinze dies.  Masnou ha dit que ara la platja té molta afluència, ja que amb la pandèmia, és un dels pocs espais d'oci que pot gaudir la gent. El regidor de Segureta, Jordi Masnou, ha dit que per això s'han contractat agents cívics i s'ha reforçant la policia. Ha dit que la prioritat és sempre informar i fer pedagogia, abans que sancionar, però que de vegades no queda més remei.

 

Jordi Masnou ha recordat un pinedenc molt estimat, que va veure la seva vida truncada per un accident en un pas a nivell. Ha dit que no hauria de fer falta que passessin fets així perquè siguem conscients del perill i també ha insistit que és important que els adults donem exemple als petits. «No cal que passin coses dolentes perquè prenguem consciència, per tant prenguem consciència i donem exemple als petits»

 

Jordi Masnou ha afegit que en quinze dies també començaran a incorporar-se els primers voluntaris de protecció civil i faran tasques informatives amb la ciutadania sobre aquesta qüestió i mascaretes,