Vés al contingut
passeig_juliol_2020

Pineda gaudeix d'un passeig marítim més naturalitzat i més ample des d'aquest cap de setmana

El nou passeig marítim de Pineda ha substituït l'antic carril bici de formigó per un camí de sauló compactat. Foto: Ràdio Pineda.

 

 

 

Aquest cap de setmana ja s'ha pogut gaudir del passeig de Mar de Pineda, un cop s'han enllestit els treballs més importants de reparació del passeig, després del temporal Glòria i del segon temporal del mes d'abril. En total s'ha reparat un tram de prop d'un quilòmetre i mig, i ara queda un passeig marítim més naturalitzat i més ample, sense els carrils de formigó, que han estat substituïts per sauló compactat.

 

1

Gent passejant aquest matí pel nou passeig de Pineda. Foto: Ràdio Pineda.

 

El desnivell entre el passeig i la platja després del temporal és important. Per això han habilitat zones d'accés amb rampa. S'està a l'espera que arribin escales d'accés, que s'instalaran. L'Ajuntament ha senyalitzat els punts on s'instal·laran més accessos del passeig a la platja, perquè la ciutadania sigui conscient que estan pendent d'instal·lar.

 

1

Zona d'accés amb rampa a la platja de Pineda. Foto: Ràdio Pineda.

1

Cartell informatiu que senyala un futur accés a la platja. Foto: Ràdio Pineda.

 

També s'ha delimitat amb una barana tot el tram de passeig on hi ha el desnivell. El que encara es troba en algun tram a faltar és més sorra a la platja, que podria anar-se recuperant de forma natural. Els tècnics sí que han detectat que s'està recuperant sorra mar endins, en una barrera natural que, precisament, serveix per protegir el passeig. Es tracta de sorra provinent del Delta de la Tordera. Ho ha explicat l'alcalde, Xavier Amor.

 

1

Tram del passeig amb desnivell amb barana instal·lada. Foto: Ràdio Pineda.

 

Les obres d'urgència han estat executades pel govern de l'Estat i la brigada municipal s'encarrega de l'enjardinament, l'enllumenat i el mobiliari urbà, entre d'altres. També l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat va dur a terme les obres d'urgència de protecció i reparació de l'Estació de Bombament de la Platja de la Riera de Pineda.

 

1

Passeig marítim de Pineda aquest matí. Foto: Ràdio Pineda.