Vés al contingut
1

Llibres d'autors pinedencs d'aquest 2020

Amb motiu del Sant Jordi d'Estiu, avui a Ràdio Pineda us volem parlar d'autors i llibres de Pineda que s'han presentat durant aquest 2020, malgrat el confinament. També us recordem que les floristeries també venen roses, en aquest Sant Jordi que es celebra avui, 23 de juliol, ja que a l'abril estàvem en ple confinament


 

Destaquem en primer lloc “Pineda de Mar desapareguda” dels autors Joan Pujadas, Francesc Roldán, Oleguer Massaguer i David Pavón. Va sortir a la llum el mes de maig i el trobareu a totes les llibreries de Pineda. El llibre és un recull d'imatges històriques de Pineda, i suposa un recorregut visual per la nostra història recent. El llibre l'ha publicat l'Editorial Efadós, dins la col·lecció Catalunya Desapareguda", i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Pineda. Francesc Roldán, arxiver municipal i coautor del llibre, ha explicat que «el llibre aplega imatges de la vida social, els establiments, el creixement urbanístic i l'arribada del turisme, entre d'altres»


 

El metge pinedenc Albert Bellvert ha publicat un llibre dedicat a la lluita contra la COVID-19 des de l'atenció primària. És un dels primers llibres publicats a Espanya per un metge que "descriu la crisi sanitària des de les 'trinxeres' o 'mur de contenció' de sistema sanitari".  El llibre és titula 'PUT .. VIRUS, crònica d'un metge resident durant la crisi de la COVID-19 a l'Atenció Primària'. Està disponible a la plataforma digital d'Amazon i, segons ha explicat el metge i autor a Ràdio Pineda, és "un homenatge a tot el personal sanitari i a les víctimes de la COVID-19 ".


 

I abans del confinament, es van presentar a Pineda dos llibres. Al gener, al Centre Cívic Poblenou, la pinedenca Ana Gordillo va presentar 'Querida Tristeza'. Un llibre que «ajudarà als seu lectors a connectar amb l'arrel de la seva pròpia tristesa» per poder afrontar-la, segons ha explicat l'autora Ana Gordillo Vizcaino a Ràdio Pineda


 

I també aquest any, el mes de febrer, es va presentar a Pineda el llibre 'Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic', escrit per Magda Gregori. El vicepresident de la Generalitat, el pinedenc Pere aragonès, el va presentar a la seu de Òmnium i va ser entrevistat per Ràdio Pineda.


 

Tot i que encara no s'ha fet presentació, també volem destacar el lllibre «Paula en el país dels contes» de la pinedenca Montserrat Ten, que també trobareu a les llibreries. I també la novel·la 'Pors i mentides', que el seu autor, Francesc Miravet, va presentar al febrer a Ràdio Pineda.