Vés al contingut
1

Mesures a l'Àrea Bàsica de Salut per evitar contagis i més controls a l'accés

Accés al consultoiri de Poblenou. Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista AQUÍ a Adriana Ramos i Mar Masvidal

 

L'Àrea Bàsica de Salut de Pineda, Poblenou i Santa Susanna té en funcionament noves mesures de protecció i organització dels centres sanitaris per protegir el personal i pacients. A l'entrada es controla l'accés i es pren la temperatura, s'han senyalitzat seients a sales d'espera amb els llocs on es pot seure, hi ha mampares de metacrilat als punts de recepció i la targeta sanitària es passa pel lector a distància.

 

1
Sala d'espera a Poblenou

També recordem que fa una setmana, el centre de salut de Poblenou ha concentrat les visites de pediatria de tot Pineda, mentre que Pineda Centre manté l'atenció continuada i és l'únic centre de l'ABS on es fan proves PCR a possibles casos de COVID-19. Unes proves que són estrictament per prescripció mèdica i en cap cas generalitzades.

 

1
Recepció consultori poblenou


 

Ràdio Pineda ha entrevistat la directora de l'ABS, la doctora Adriana Ramos, i l'adjunta a direcció, la infermera Mar Masvidal. La recomanació més important pel que fa al bon ús de l'ambulatori és trucar sempre abans d'anar, per estalviar riscos i desplaçaments innecessaris. Quan és necessari es programa una visita presencial i si no, es fa visita telefònica, segons ha explicat la dra.Adriana Ramos

 

1
Adriana Ramos i Mar Masvidal


 

Una altra novetat són les vídeo trucades a través del «Canal la Meva Salut». Els pacients reben un enllaç per correu electrònic i parlen així amb el metge o infermera. L adra Adriana Ramos ha explicat que «són conscients que aquest sistema no va bé per a tothom» però hi ha fins i tot persones grans que estan satisfets del sistema i fan la visita acompanyats dels fills o cuidadors».

 

Pel que fa a Infermeria, també es fa molta trucada telefònica i video conferencia, mentre que les visites que requereixen exploració també es programen a la consulta. L'adjunta a direcció, Mar Masvidal, ha epxlicat que les analítiques han estat aturades i ara es reprenen prioritzant els pacients més inestables o amb més problemàtiques.

 

Totes dues han agraït a la ciutadania l'ús responsable que estan fent dels serveis sanitaris i han fet una crida a mantenir les mesures de prevenció: mascareta, distància personal i rentat continu de mans.


 

El telèfon del CAP del C/ Tarragona de Pineda és el

93 767 16 47.

Consultori de Poblenou: 93 766 30 32

Consultori de Santa Susanna: 93 767 81 39

Cat Salut Respon: 061

Accés a La Meva Salut: https://lamevasalut.gencat.cat/web/guest/pre-login-cps

 

1
Maria-Josep Hernàndez, de Ràdio Pineda, en l'entrevista al consultori de Poblenou