Vés al contingut
1

Pineda i l'Alt Maresme es prepara per entrar a la fase 2 aquest dilluns

Desapareixen la majoria de franges horàries

Desapareixen per a la població general i, per tant, es podrà fer esport i passejades durant tot el dia. De totes maneres, sí que es mantenen les franges prioritàries per a més grans de setanta anys (de 10 a 12 del matí i de 19 a 20 del vespre).


 

Les trobades poden aplegar 15 persones

Podran passejar plegades encara que no convisquin a la mateixa llar. Es demana mantenir la distància de seguretat. Quant a l’activitat física, també es permet en grups de quinze persones sempre que es practiqui un esport sense contacte i a l’aire lliure: córrer, bicicleta, etc.


 

La segona residència

Els ciutadans només poden anar a la segona residència si és dins la mateixa unitat de desconfinament: regió sanitària. La mobilitat entre territoris només es permetrà entre els que arribin a la fase 3.


 

Visites als centres de gent gran

Es permeten per primera vegada les visites a centres de discapacitats, habitatges tutelats i residències geriàtriques.

Obren els restaurants

Es limita l’aforament al 40% i sense possibilitat de consumir a la barra. A més, caldrà que es mantingui la distància de seguretat entre taules i clients. Respecte de les terrasses, l’aforament es limitarà al 50% i no es permetran més de deu persones per taula. També obren la totalitat de comerços, inclosos els centres comercials però amb limitació d'aforament.


 

Reobertura de platges

Es demana mantenir les distàncies de seguretat. A la platja ja s'hi podrà prendre el sol i banyar-se amb normalitat. Els ajuntaments poden regular-ne l'ús.


 

Obren les biblioteques

Es permet llegir i fer servir els ordinadors però limitant la capacitat. També es reprèn el préstec de llibres.


 

Casaments i vetlles

Casaments amb un màxim de 100 persones en espais oberts i 15 persones en funerals en espais tancats i de 25 en espais oberts.


 

Teatre i cinema

Obren els teatres i cinemes però amb limitació d'aforament a només un terç.