Vés al contingut
1

Xavier Amor demana al Departament d'Interior controls en origen per evitar «l'arribada massiva» de visitants amb la fase 1 de desconfinament

Una terrassa de bar a Poblenou, encara recollida. Foto: Ràdio Pineda

 

El comerç i la restauració de l'Alt Maresme ja es prepara per a la represa de l'activitat amb la fase 1, que podria arribar dilluns si l'Estat dona el vist-i-plau a proposta de la Generalitat per la regió sanitària de Girona, on pertany l'Alt Maresme. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha alertat del fet que la gent es pugui "embolicar" amb els límits territorials: "Que la comarca estigui dividida per la meitat i avanci a diferents ritmes ens pot comportar algun problema". Amor ha dit que «no es pot qüestionar el que diguin les autoritats sanitàries» però sembla lògic demanar que «el Departament aclarís quines intencions té amb la comarca del Maresme en el seu conjunt».

 

Xavier Amor ha dit que si el Maresme passa en el seu conjunt a la fase 1, hi pot haver «efecte crida» de persones de l'àrea metropolitana que es vulguin desplaçar a municipis de l'Alt Maresme. L'alcalde de Pineda demanarà al Departament d'Interior que faci "controls en origen" per evitar l'arribada massiva de visitants als municipis de costa.

 

Mentrestant, ajuntaments del Baix Maresme i el Consell Comarcal demanen que hi hagi un tractament "integral" perquè tota la comarca pugui passar a la fase 1 a partir de dilluns. La 'frontera' sanitària al Maresme se situa entre Canet i Arenys. Fins a Canet forma part de Girona, mentre que d'Arenys cap sal sud forma part de la Regió Metropolitana Nord. 

 

El president del Consell Comarcal i alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, plantejarà demanar al Departament de Salut un tractament integral de la comarca perquè avanci a una mateixa velocitat en el desconfinament. Del Clot admet que les decisions del Departament són "molt complexes" durant tota la crisi, però reclama no crear un greuge en el sí de la comarca.

 

L'alcadessa de Calella, Montserrat Candini, ha dit que per davant de tot, cal respectar els "criteris mèdics". Tot i això veu bé que el Maresme pugui ser tractat com un tot. Calella sí passaria a fase 1 amb Girona, però Candini entén que municipis del sud també ho vulguin perquè "no tenen res a veure" amb l'àrea metropolitana. La resta d'alcaldes també s'han mostrat força favorables a la proposta i són favorables a fer controls policials per evitar qualsevol focus de possibles contagis.

 

1