Vés al contingut
1

Els hospitals de la Corporació han atès fins ara un total de 48 pacients crítics per la Covid-19

 

Nombre d’hospitalitzacions
Des que es va detectar el primer cas als centres hospitalaris de la Corporació, a l’Hospital de Calella hi ha hagut un total de 319 pacients hospitalitzats. D’aquests, 109 han estat casos positius, el que representa un 34%, i 211 negatius.
 
A l’Hospital de Blanes, hi ha hagut 184 pacients hospitalitzats als quals se’ls hi ha fet el test PCR. D’aquests, el 52% (96 pacients) han donat positiu, mentre que 88 han estat negatius.
 
Amb aquestes dades es posa de manifest que la incidència de casos ha estat superior a la Selva Marítima que a l’Alt Maresme.
 

Pacients crítics
Dels 109 pacients positius hospitalitzats a Calella, 20 han requerit ventilació. Tant l’Hospital de Calella com l’Hospital de Blanes són centres de nivell 1 que no disposen d’Unitat de Cures Intensives, per això s’han adaptat les instal·lacions per poder donar l’atenció requerida a aquells pacients més crítics mentre no podien ser derivats a altres centres més especialitzats per l’augment de casos.


 

Pacients donats d’alta
El nombre de pacients que han rebut l’alta hospitalària ha estat d’un total de 62; 50 dels quals han anat a domicili i 12 a l’Hotel Salut de Calella, per acabar de recuperar-se donada la impossibilitat de poder-ho fer en condicions a casa seva.


 

D’altra banda, també s’han realitzat diferents trasllats de pacients de més gravetat en altres centres sanitaris més especialitzats.  En aquest sentit, des de l’Hospital de Calella s’han fet un total de 16 trasllats i 23 des de l’Hospital de Blanes.
 

Defuncions
El número de defuncions per la COVID-19 als centres hospitalaris de la Corporació ha estat d’un total de 27, 17 a l’Hospital de Blanes i 10 a l’Hospital de Calella.
 

Professionals
Fins a dia d’avui 528 professionals dels diferents centres de la Corporació se’ls hi ha fet el test PCR, 128 han donat positiu, dels quals 78 continuen en aïllament i 50 ja s’han reincorporat.

 

Casos actualment ingressats

A l’Hospital de Calella hi ha un total de 27 pacients ingressats per la Covid-19. Avui s’han donat 5 altes i hi ha hagut 7 nous ingressos per coronavirus. No s’ha registrat cap defunció.

 

A l’Hospital de Blanes aquest dijous hi ha un total de 19 pacients ingressats per coronavirus. Avui s’han produït 3 noves altes i no hi ha hagut cap nou ingrés i cap defunció.


 

 

Autoria foto: Marc Nogueras, infermeria Hospital de Blanes.