Vés al contingut
2

L'Hospital Sant Jaume de Calella registra només un nou cas de coronavirus les darreres 24 hores

Als centres hospitalaris de la Corporació aquest dilluns hi ha hagut 5 nous casos de Covid-19. No s’ha produït cap defunció i tampoc s’ha donat cap alta. A dia d’avui són 65 el total de persones hospitalitzades per aquesta malaltia.

A l’Hospital de Calella s’ha confirmat 1 nou cas per coronavirus i el dia d’avui hi ha un total de 32 pacients ingressats al centre per aquesta malaltia.

A l’Hospital de Blanes avui s’han confirmat 4 nous casos positius per coronavirus. Actualment, el nombre total d'hospitalitzats per aquesta malaltia és de 33 pacients.

 

D’altra banda, amb relació al nombre de professionals sanitaris positius la xifra és de 60.

 


 

Salut espera que l'actual disponibilitat de llits a la Regió Sanitària de Girona sigui suficient davant la incidència del Covid-19

Salut considera que la disponibilitat actual de llits lliures a la Regió de Girona, on pertany l'Alt Maresme, haurien de permetre fer front a les necessitats assistencials dels propers dies, si la tendència actual de casos es manté. Es fa un seguiment diari de la tendència per tal de preveure amb temps si hi ha un repunt de casos i poder habilitar Fontajau com a hospital de suport en cas de necessitat. En aquest moment hi ha el 37% de llits en centres sanitaris lliures, tenint en compte la màxima capacitat d’ingressos possible.

 

En els últims dies s’ha detectat una tendència a l’estabilització pel que fa al nombre de pacients amb COVID 19 ingressats a la Regió Sanitària Girona que, des del dia 2 se situa al voltant dels 600, un centenar dels quals en estat crític. Des de l’inici de la pandèmia, aquestes dades havien tingut una clara corba ascendent, que en els darrers dies ha quedat estabilitzada. A més, el nombre d’altes donades ha anat en augment dia rere dia, sobretot des del dia 31 de març. Així, el 76% de les 406 altes donades fins ara, han estat en els sis últims dies.

Tot fa pensar que la disponibilitat de llits actual pot fer front a les necessitats però les unitat de crítics hauran d'augmentar.

 

Foto: Regió Sanitària de Girona. Hospital de Santa Caterina