Vés al contingut
1

Els hotels del Maresme tanquen pel coronavirus i donen per perduda la Setmana Santa

Els hotels de l'Alt Maresme han tancat aquest darrer cap de setmana, després de desallotjar tots els seus clients, principalment persones grans de viatges de l'Imserso. "Els esdeveniments s'han precipitat", es lamenta el president del gremi d'hotelers del Maresme, Jordi Noguera.

Tot i que el percentatge d'establiments oberts era encara baix en aquesta època de l'any, el sector dona ja igualment per perduda la Setmana Santa, que normalment serveix de tret de sortida de la temporada turística a la costa maresmenca. Els hotelers esperen que la crisi sanitària amaini i els establiments puguin obrir a principis de maig: "Més enllà d'això, la temporada turística se'ns estaria complicant molt més".

Segons el president del gremi, la majoria d'hotels afectats pel tancament són a Pineda, Calella i Santa Susanna: "Divendres i dissabte l'operativa va entrar en funcionament i diumenge al matí ja estaven pràcticament tots tancats". Noguera explica que ara per ara és difícil quantificar l'impacte econòmic d'aquesta decisió.

En l'actual moment de temporada baixa, no tots els hotels estaven oberts i més enllà dels que acollien clients de l'Imserso, n'hi havia qui treballava amb l'expectativa de poder acollir participants en proves esportives, com la Volta a Catalunya, que també ha quedat suspesa amb motiu del coronavirus.

La principal preocupació pel sector és ara mirar "més enllà" de la Setmana Santa per poder recuperar volum de negoci a partir de llavors a partir d'idees "imaginatives".