Vés al contingut
1

Xavier Amor: "No ens satisfà la resposta que ha donat la Generalitat en relació a la petició de millora del transport públic cap a Girona"

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «no els satisfà la resposta que ha donat la Generalitat en relació a la petició de millora del transport públic cap a Girona». L'alcalde pinedenc ha volgut fer avui el trajecte en tren de Pineda fins a Girona per viure «en primera persona què representa aquest viatge» i sobretot, «haver-lo de fer cada dia». Xavier Amor ha explicat que el viatge representa gairebé dues hores. Recordem que Pineda i altres ajuntaments demanen busos llançadora que puguin connectar l'Alt Maresme amb Girona mentre no es pugui restablir la circulació al pont destruït a La Tordera.

Ha afegit que «ha sortit abans de les 7 de Pineda i ha arribat a Girona gairebé a les 9 del matí». També ha dit que «ha pogut parlat amb diversos veïns de Pineda que fan això cada dia». L'alcalde de Pineda ha afegit que un altre problema és a la tornada ja que «hi ha persones que queden a Blanes perquè els últims trens no tenen coordinada la línia de bus cap a l'Alt Maresme».

 

Ahir, Ràdio Pineda va emetre un documental amb testimonis d'estudiants i persones que van a treballar a Girona cada dia, i que reclamen una millora del transport públic des de Pineda i l'Alt Maresme.

Expliquen que abans del temporal ja hi havia pocs trens directes cap a Girona. Després del temporal la situació s'ha complicat. Actualment la línia R1 i RG1 acaba el seu recorregut a Malgrat de Mar degut a l'enfonsament del pont a La Tordera. A Malgrat, els usuaris de tren han d'agafar un bus que els porta fins a Blanes i d'allà tornar a agafar un altre tren per anar a Girona, i sovint també han de fer transbordament a l'estació de Maçanet-Massanes.

Han explicat a Ràdio Pineda que els horaris no encaixen, i els suposa moltes esperes en transbordaments. I de tornada, els que surten més tard de Girona, quan han de fer l'enllaç per arribar a Pineda ja no tenen tren i els familiars els han d'anar a buscar en cotxe.