Vés al contingut
2

L'Estat traurà a concurs públic el 9 de març les obres de reparació del Passeig Marítim de Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor

 

El 9 de març serà la licitació de les obres de reparació del passeig Marítim de Pineda, un concurs públic que engega per urgència l'Estat. Així ho ha explicat aquest matí l'alcalde, Xavier Amor, en l'entrevista a Ràdio Pineda prèvia al ple d'avui. Per això, passa per ple municipal sol·licitar la «delimitació de zona greument afectada pel temporal Glòria». Això permetrà poder rebre ajuts de les administracions per fer front a les despeses que ha generat el temporal. Uns ajuts que arribaran de l'Estat, la Generalitat i la Diputació.

 

El que s'engega de forma immediata és el concurs públic per part del Ministeri per poder contractar les obres de reparació del passeig. Ho ha explicat l'alcalde de Pineda, Xavier Amor. Xavier Amor, ha explicat que el Ministeri fa el concurs públic per via d'urgència, i això facilita poder contractar més ràpid. Tot i així, ha dit que per Setmana Santa serà molt difícil, però s'espera que per l'estiu ja s'hagin pogut fer les millores al passeig i platja.

 

 

Punts del Ple Municipal

El ple d'aquesta tarda porta a aprovació el pla d'arbrat de Pineda. El pla fa un inventari de les espècies d'arbres que hi ha als carrers de la Pineda i marca les directrius tècniques de millora la gestió i el manteniment dels arbres, i també evita problemes com l’aixecament de voreres i calçades, o les filtracions a les canonades. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que també volen fer autocrítica, perquè el Pla d'arbrat ja el tenien des del 2015 i que ho tenien com un document intern. Ha dit que els «ha mancat fer més pedagogia i donar les explicacions tècniques de per què es fan algunes actuacions». Per exemple, «hi ha espècies que aixequen les voreres, altres que generen fongs».


 

El ple adscriurà l'aparcament soterrat de la biblioteca Serra i Moret a l'empresa pública Via a Punt SL. És un aparcament que, en el seu moment, es va construir amb una sortida que dona a la Biblioteca. Ara es vol fer una sortida al carrer i poden posar les places a lloguer, cosa que es farà des de l'empresa Via a Punt.


 

El ple també tractarà altres punts de caràcter tècnic i donarà compte de l'estat de pressupost. El ple té una moció que presenta ERC-JxP per declarar 'Pineda, municipi feminista'.


 

El ple es reunirà avui dilluns a les 5 de la tarda a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Pineda. Ràdio Pineda retransmetrà en directe el ple de l'Ajuntament, a través d'internet. A Ràdio Pineda.cat i per l'aplicació de mòbil de Ràdio Pineda per IOS i Android.