Vés al contingut
1

Les escoles i insituts no fan classe avui com a mesura de prevenció

A la foto: desperfectes a l'Institut Pineda

 

Aquest dimarts, les escoles i instituts del Maresme no han fet classe a causa del temporal, amb moltes afectacions. El Departament d'Educació calcula que es veuran afectats uns 55.500 alumnes. La decisió es va prendre ahir i a la tarda ja es va demanar de no portar els fills i filles a l'escola. S'ha ampliat a les escoles bressol, l'Escola d'Adults i també als Instituts. I el Consell Comarcal del Maresme no fa avui tampoc el transport d'alumnes de les escoles, entre les que hi ha l'Escola Horitzó de Pineda ni la resta de col.legis de la comarca.

 

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 4.402 trucades pel temporal Gloria fins a les 8 del matí d'aquest dimarts, la majoria al Barcelonès i al Maresme. El 112 adverteix que està rebent un gran volum de trucades per demanar informació, no per alertar d'emergències, i que això pot endarrerir la resposta operativa a les situacions d'emergència. Per això demana trucar al 012 si es vol demanar informació i no al 112. També es demana no compartir informacions que acaben sent falses.

Els efectes del temporal es deixen sentir en diversos indrets de A Blanes s'ha tallat la circulació en diversos trams de vials perquè les onades els han cobert d'aigua. Al final del passeig de s'Abanell ha calgut treure els mobles de dins d'un restaurant arran de mar, inundat per les onades que han impactat i superat les portes corredisses exteriors.