Vés al contingut
1

La cara i la creu de fer-se gran, al 'Pineda es Mou' de Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ el programa

 

El programa «Pineda es Mou» de Ràdio Pineda s’ha sumat als actes de la Setmana de la Gent Gran en una taula rodona que ha reflectit, amb molts testimonis, els aspectes positius, però també les dificultats i preocupacions de la jubilació.

Els convidats i convidades han expressat, primerament, quins eren els aspectes més favorables d'aquesta etapa en les seves vides. «Gaudir de més temps personal i familiar; un merescut descans després de tota una vida treballant; i poder cuidar-se més» han estat de les respostes més comuns.

De l'altre banda, «la pèrdua de contacte amb la família quan viuen fora; un empitjorament de la salut; i el fet de tenir cada cop més impediments però menys ajudes» eren els comentaris que més s'han destacat dels aspectes negatius d'aquest envelliment. També la preocupació pel fet que hi ha moltes més persone sgrans que joves, la dificultat d'accedir a una plaça de residència pública o les barreres arquitectòniques.

 

El programa ha estat coordinat per Maria Josep Hernández, i ha tingut als estudis Roser Falcó, Enriqueta Marsà , Antonio Sierra , Mercè Veneciana, Anna Tudurí , Pepi Román, i Maria Àngels Ayala, junt amb la regidora Ana Pérez. També s'ha pogut escoltar una enquesta amb diversos testimonis de persones grans. Pineda Es Mou s'emet cada dimecres a 2/4 de 2 del migdia.

 

1