Vés al contingut
1

Sílvia Biosca: «Em preocupo molt pels temes, soc una mica perfeccionista i m'agrada escoltar la gent»

 

 

Foto. Ajuntament de Pineda.

 

Escolta l'entrevista de Sílvia Biosca

 

 

Serà la primera alcaldessa de la història de Pineda i és la candidata que proposa Xavier Amor i el PSC per governar Pineda. En la seva primera entrevista a Ràdio Pineda, Sílvia Biosca ha dit que «sempre ha treballat de portes endins i ara caldrà fer canvis organitzatius per a tenir un bon govern local». Biosca ha dit que «la renovació ha de fer funcionar millor l'Ajuntament».

Sílvia Biosca ha dit que ella té un perfil personal diferent a Xavier Amor «perquè ell ha marcat una línia molt personal i un lideratge clar». Ha explicat que «totes les persones són diferents i ella no serà com Xavier Amor» però es compromet a fer una bona gestió municipal a l'Ajuntament «amb la gran sort d'haver-ne après molt durant els darrers anys».

 

La futura nova alcaldessa també ha explicat que «els trets de la seva personalitat són el preocupar-se pels temes i treballadora, però es considera una persona com totes, i -també ha dit- que li agrada escoltar a la gent». També ha dit que «el govern de Pineda mantindrà els objectius marcats perquè a Pineda s'hi visqui millor i per guanyar orgull al poble». També ha dit que els tres grans eixos són «començar a fer el pressupost de 2025 que ja s'ha començat a definir per aprovar-lo a l'octubre, i també afrontar la normativa europea que obliga als ajuntaments a imputar als ciutadans, el cost real de la recollida de les escombraries que cal aplicar-ho per obligació l'any que ve». I també ha dit que «hi ha un grapat d'actuacions que cal fer a Pineda durant aquest mandat».

 

Actualment, Sílvia Biosca és 1a. Tinent d'Alcalde, regidora de Presidència i Recursos Humans. Fins ara també ha estat la portaveu del PSC a l'Ajuntament. És regidora des de 2015 a l'Ajuntament de Pineda pel PSC.

 


 

El calendari per investir Sílvia Biosca com a alcaldessa de Pineda

El nomenament d'Amor com a Secretari de Governs Locals es farà demà dimarts al sí del govern de Catalunya. El ple de renuncia d'alcalde serà el dilluns 2 de setembre a les 5 de la tarda a l'Auditori, tot just acabada la Festa Major de Pineda.

A partir d’aquí s’obre un termini de 10 dies naturals per llei, per convocar el ple de relleu de l’alcaldia. El ple per fer la votació de la nova alcaldessa serà el dissabte 7 o bé el 14 de setembre a les 12 del migdia. Serà llavors quan començarà el nou curs polític a l'Ajuntament amb la nova alcaldessa i també la configuració del nou govern local.

 

Haurà d'incorporar-se un nou regidor/a del PSC al Ple «encara amb el seu nom per concretar» ja que s'està parlant amb ells segons ha dit el PSC. També hi haurà canvis organitzatius. El ple de constitució del nou Ajuntament serà molt igual al ple que es va fer durant el mes de juny, passades les Eleccions Municipals.


 

Sílvia Biosca Estopà

És nascuda el 1977 i llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració i té una diplomatura de Postgrau en Comunicació i Estratègia Política entre altres. Ha estat regidora en el període 2015-2019 i també el mandat 2019-2023 i actualment continua com a regidora i Primera Tinent d'Alcalde.

És funcionària de carrera i ha treballat en diverses administracions. Amb la seva família, són propietaris d'una empresa de restauració a Pineda.