Vés al contingut
1

Augmenta el nombre de meduses a les platges del Maresme i ara arriben espècies més urticants

 

Foto de portada de Hans Hillewaert. Wikipèdia

 

 

Ahir a Pineda els equips de salvament van tractar cap a 40 picades a banyistes. Actualment han arribat més meduses de l'espècie 'pelagia noctilunga', que provoca una picada més dolorosa, però en general la majoria de picades són de caràcter lleu. Aquesta espècie pot arribar fàcilment a la mateixa costa i pot formar bancs molt grans


 

Una altre espècie de medusa és la coneguda popularment com a 'ou ferrat' o també al 'bot', que és una gran medusa blanca però que té una picada menys urticant. Segons les dades generals recollides al conjunt de Catalunya, l'augment de picades ha estat d'entre el 30 i el 40% arreu de les platges catalanes, segurament influït per l'augment de la temperatura del mar. En el cas de l'ou ferrat, la temperatura influeix molt en la seva reproducció. A Catalunya la majoria de picades només crea erupcions lleus. El fet que hi hagi poques tortugues marines, que són depredadores de meduses, fa que hi hagi superpoblació.


 

L'estiu de 2024 tindrà uns registres de moltes meduses a les platges catalanes. Abans arribaven sobretot a finals d'estiu, però enguany s'han avançat i per tant, han tingut una afectació més important durant la temporada.