Vés al contingut
1

El Departament de Territori denega el permís per a la celebració del Festival Mar d'Estiu de Pineda i Santa Susanna

 

El Departament de Territori de la Generalitat ha informat aquest matí que denega el permís per a la celebració del festival Mar d’Estiu de Pineda de Mar i Santa Susanna. El Festival, abans Arts d’Estiu, es va suspendre l’any passat, i havia de començar el 3 d’agost als terrenys de La Llàntia, a tocar de la platja, al límit dels dos termes municipals.

 

Comunicat oficial: Paralelos Musicales SL i ajuntaments de Santa Susanna i Pineda

Paralelos Musicales, i els Ajuntaments de Santa Susanna i Pineda de Mar estan analitzant la resolució a fi de prendre una decisió sobre la viabilitat o la suspensió definitiva del Festival, per tal de poder-ho comunicar a la ciutadania, "reservant-se les parts afectades, el dret legítim d'iniciar les accions legals pertinents contra aquesta resolució".

Segons un comunicat conjunt, les tres parts estan estudiant, per tal de salvar el festival, la viabilitat d'ubicar l'escenari en un nou espai alternatiu, dins dels mateixos municipis, per tal de donar resposta a totes les persones que han adquirit la seva localitat, i als mateixos artistes del Festival que també veuen greument afectats els seus drets. En les pròximes hores l'organització i els mateixos Ajuntaments comunicaran la decisió que es prendrà..

 

La resolució

Territori ha denegat altre cop l’autorització en base a la contaminació acústica que havien denunciat veïns de la zona i retreu als promotors, Paralelos Musicales SL, que iniciessin els tràmits amb el temps just. El Punt Avui ha accedit a la informació del Departament de Territori. Concretament s'explica que els promotors del festival, Paralelos Musicales SL, van presentar la sol·licitud d’autorització d’ocupació del domini públic maritimoterrestre al terme municipal de Santa Susanna el 13 de maig de 2024 “amb un temps manifestament insuficient per poder iniciar una via de diàleg i col·laboració que permetés evitar perjudicis per a totes les parts després d’haver denegat el permís l’any passat.” “El projecte va ser sotmès el 31 de maig de 2024 a un període d’informació pública de 20 dies, i va rebre un total de 66 al·legacions per part de la ciutadania, contraris a la celebració del Festival. Les al·legacions fetes assenyalaven majoritàriament a la contaminació acústica”. L’expedient, a més, apunta que hi ha altres espais als dos municipis on poder celebrar el festival “que no molestin els veïns” i considera que l’esdeveniment “no presta un servei necessari o convenient per a l’ús del domini públic marítimterrestre”.

 

En definitiva, a per ara, el festival no està suspès i es resta a l'espera d'un nou comunicat oficial de Paralelos Musicales i els dos ajuntaments.

 

1